Antena 3 CNN Actualitate Vremea se schimbă radical! Cod galben de vânt și ninsori

Vremea se schimbă radical! Cod galben de vânt și ninsori

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni dimineața o avertizare cod galben de intensificãri ale vântului și predominant ninsori la munte.

Vremea se schimbă radical! Cod galben de vânt și ninsori
Sursa foto: Antena3
13 Apr 2020   •   12:44

Potrivit ANM, în dimineaţa zilei de marţi (14 aprilie), în Banat şi Crişana, apoi treptat şi în cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Munteniei, Oltenia, iar din orele amiezii şi în Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei vor fi intensificãri ale vântului cu viteze în general de 55...70 km/h.

Vântul va avea intensificãri şi la munte, unde se vor semnala precipitaţii mixte, iar în zona înaltã vor predomina ninsorile şi rafalele vor depãşi 70...90 km/h, spulberând zãpada. Se va depune strat nou de zãpadã în nordul Carpaţilor Orientali şi, mai ales pe creste, în restul masivelor montane.

În Dobrogea, sudul Moldovei şi în jumãtatea esticã a Munteniei vor fi intensificãri ale vântului cu viteze în general de 55...75 km/h, iar în Carpaţii Meridionali şi de Curburã, în special în zona înaltã, rafalele vor depãşi 80...100 km/h, spulberând zãpada.

În regiunile vestice, nordice şi centrale se vor înregistra temperaturi minime predominant negative, astfel cã pe arii relativ extinse se va semnala brumã şi local îngheţ la sol.

Începând de joi, vremea începe din nou să se încălzească. De Paște, românii se vor bucura de vreme caldă și însorită. 

×
Subiecte în articol: vremea vant ninsori cod galben
Parteneri
Horoscop 27 septembrie 2023. Berbecii vindecă răni din trecut
x close