Antena 3 CNN Meteo Ploile şi vântul puternic lovesc sudul şi centrul ţării. Anunţul meteorologilor

Ploile şi vântul puternic lovesc sudul şi centrul ţării. Anunţul meteorologilor

Mare parte a ţării este sub avertizare de ploi şi vânt puternic pănă mâine 11 decembrie, la ora 18:00. Codul galben de viscol a fost prelungit în zonele montane unde pe alocuri stratul de zăpadă a ajuns deja la aproape 1 metru.

Ploile şi vântul puternic lovesc sudul şi centrul ţării. Anunţul meteorologilor
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    10 Dec 2020   •   17:45

Ploile şi vântul puternic lovesc sudul şi centrul ţării în următoarele ore. Cantităţile de apă ar putea depăşi chiar şi 30 de litri pe metru pătrat.

Carpaţii Meridionali şi de Curbură la fel ca zona subcarpatică rămân sub cod galben de viscol

"Ne aşteptăm să se depună un stat mai consistent de zăpadă pentru că va ninge în tot acest interval, iar vântul va prezenta intensificări prin zonele repective cu rafale de peste 80-90 km/h.

Sub o atenţionare de cod galben vor fi şi judeţele din nordul Olteniei, din nordul Munteniei din sud-vestul Moldovei acolo unde ne aşteptăm la precipitaţii predominant sub formă de ploaie, dar şi la cantităţi importante de apă.

Vântul va prezenta intensificări, de altfel, cam în toată ţara cu caracter local şi cu viteze ce vor situa în general între 40-50 km/h”, a precizat pentru Antena 3, Alina Şerban meteorolog de serviciu ANM.

Fenomenele severe au provocat accidente grave

O şoferiţă de 25 de ani a plonjat cu maşina în râul Bistriţa, după ce a pierdut controlul volanului din cauza poleiului.

Femeia a reuşit să iasă singură din autoturism înainte de sosIrea echipajelor de salvare.

 

 

×
Subiecte în articol: ANM vremea cod galben
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close