Antena 3 CNN Actualitate Vremea se răceşte în acest weekend. Prognoza meteo până luni, 16 martie 2020

Vremea se răceşte în acest weekend. Prognoza meteo până luni, 16 martie 2020

Prognoza meteo pentru 14, 15 și 16 martie 2020.

Vremea se răceşte în acest weekend. Prognoza meteo până luni, 16 martie 2020
Sursa foto: Pixabay.com
de S.T.    |    13 Mar 2020   •   16:14

Vremea se va rãci sâmbătă, însã în regiunile sudice şi sud-estice, valorile termice vor fi în continuare mai mari decât cele normale perioadei. Pe parcursul zilei cerul va fi temporar noros şi doar izolat, cu o probabilitate mai mare în nordul ţãrii se vor semnala precipitaţii slabe sub formã de ploaie şi trecãtor, posibil lapoviţã sau mãzariche. Seara şi noaptea, în sudul şi sud-vestul teritoriului înnorãrile vor fi accentuate, iar aria precipitaţiilor se va extinde treptat. Va ploua, iar îndeosebi din a doua parte a nopţii ploile se vor transforma local în lapoviţã şi ninsoare. Cantitãţile de apã vor depãşi, izolat 10 l/mp. În zonele de munte, ziua, pe suprafeţe mici vor fi precipitaţii mixte, iar noaptea, cu precãdere în Carpaţii Meridionali va ninge. Din a doua parte a intervalului temporar la munte, în sudul Moldovei şi al Banatului, în Dobrogea, Muntenia şi în cea mai mare parte a Olteniei, vor fi intensificãri ale vântului, cu viteze la rafalã de 50...70 km/h. În restul teritoriului vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificãri ziua, în nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 17 grade, iar cele minime, în general, între -5 şi 6 grade.

Vremea. Prognoza meteo pentru duminică, 15 martie 2020

Valorile termice vor continua sã scadã, mai accentuat în regiunile extracarpatice, astfel cã în cea mai mare parte a ţãrii vremea va deveni mai rece decât în mod obişnuit la aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri îndeosebi în prima parte a zilei în sudul şi sud-vestul ţãrii, unde pe arii restrânse temporar vor fi precipitaţii slabe - mixte în zonele joase de relief şi ninsori la munte. Ziua, temporar vor mai fi intensificãri ale vântului, la munte, în sudul Moldovei şi al Banatului, în Dobrogea, Muntenia şi în cea mai mare parte a Olteniei, cu viteze la rafalã de 50...70 km/h, apoi va slãbi treptat în intensitate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 şi 12 grade, iar cele minime - preponderent negative, se vor încadra, în general, între -8 şi 0 grade, cu valori mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali unde, vor coborî sub limita gerului. Noaptea se va produce brumã.

Vremea. Prognoza meteo pentru luni, 16 martie 2020

Vremea va fi frumoasã, dar rece dimineaţa şi pe parcursul nopţii. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare în zona montanã înaltã, iar ziua şi în sudul Banatului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 şi 13 grade, iar cele minime între -9 şi 3 grade, mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali. Spre sfârşitul intervalului, în zonele joase, izolat vor fi condiţii de ceaţã.
 

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo temperaturi
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close