Antena 3 CNN Actualitate Vremea n-a ţinut cu doamnele de ziua lor. Temperaturi de Gerar în luna Mărţişorului. Vezi cum va fi vremea

Vremea n-a ţinut cu doamnele de ziua lor. Temperaturi de Gerar în luna Mărţişorului. Vezi cum va fi vremea

Vremea n-a ţinut cu doamnele de ziua lor. Temperaturi de Gerar în luna Mărţişorului. Vezi cum va fi vremea
Sursa foto: Foto: cristv.ro
de O.P.    |    08 Mar 2012   •   13:21

Minus 23 de grade Celsius s-au înregistrat, joi, la Miercurea Ciuc, fiind cea mai scăzută temperatură din ţară, iar meteorologii afirmă că temperaturile din primele opt zile ale acestei luni au fost cele mai scăzute înregistrate în luna martie în ultimii şapte ani.

În Harghita, de la începutul săptămânii s-au înregistrat temperaturi din ce în ce mai scăzute. Astfel, dacă luni dimineaţă la Miercurea Ciuc au fost minus 17 grade Celsius, joi dimineaţă s-au înregistrat minus 23 de grade.

Şi la Topliţa a fost ger, minima ajungând la minus 22 de grade Celsius.Meteorologul Floarea Schuller de la staţia meteo din Topliţa a declarat că primele opt zile ale lunii martie au fost cele mai reci din ultimii şapte ani, înregistrându-se şi cele mai multe zile geroase consemnate consecutiv.

"În anul 2005 am mai avut în prima decadă a lunii martie minus 21 grade Celsius, dar numai o zi, pe când în acest an temperatura a început să scadă cu câte un grad din 5 martie, când au fost minus 18 grade Celsius, până la minus 22 de grade astăzi, deci am avut patru zile consecutive cu ger şi cu temperaturi în scădere continuă", a precizat Floarea Schuller.

Minima absolută a lunii martie în Harghita, de minus 29 de grade Celsius, a fost înregistrată în anul 1986 la Miercurea Ciuc.

JOI NOAPTE (8/9 martie)

Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã se va situa în jurul valorii de -3 grade.

VINERI (9 martie)

Vremea va fi în general frumoasã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 6 ... 7 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de -3 grade. Presiunea atmosferica nu va avea variatii semnificative.

SÂMBĂTĂ (10 martie)

Vremea va fi apropiatã de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în prima parte a zilei, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimã va fi de -4 ... -2 grade. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţã. Presiunea atmosferica va scadea usor.

DUMINICĂ (11 martie)

Cerul va fi variabil, cu înnorãri spre searã şi în cursul nopţii când temporar vor cãdea precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 7 ...8 grade, iar cea minimã va fi de -3 ...-1 grad.

Vezi cum va fi vremea în toate zonele ţării, pe www.meteoplus.ro




×
Subiecte în articol: meteo prognoza meteo vremea
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close