Antena 3 CNN Actualitate Vremea o ia razna. Avertizări meteorologice de ultimă oră. Pericol uriaș

Vremea o ia razna. Avertizări meteorologice de ultimă oră. Pericol uriaș

Vremea o ia razna. Avertizări meteorologice de ultimă oră. Pericol uriaș
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Ian 2019   •   18:40

Meteorologii avertizează că este risc mare de producere de avalanşe la altitudine mai mare de 1.800 de metri în masivele Făgăraş, Ţarcu-Godeanu şi Parâng-Şureanu, potrivit informării remise miercuri, AGERPRES, de Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud.

În judeţul Sibiu este risc mare, de gradul patru pe o scară de la unu la cinci, de producere de avalanşe, în zona turistică Bâlea Lac, la peste 1.800 de metri altitudine. Aici stratul de zăpadă măsoară 209 centimetri. Sub 1.800 de metri altitudine în munţii Făgăraş, riscul de avalanşe este însemnat, de gradul trei.

În masivele Ţarcu-Godeanu riscul mare de avalanşe este la altitudini mai mari şi mai mici de 1.800 de metri. Meteorologii avertizează că la peste 1.800 de metri altitudine, în această zonă montană, sunt posibile avalanşe mari şi medii. La Cuntu se înregistrează cel mai mare strat de zăpadă din ţară, de 223 centimetri, potrivit meteorologilor.

Risc mare, de gradul patru de avalanşe, este şi în masivul Parâng-Şureanu, la peste 1.800 de metri altitudine.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o avertizare nowcasting Cod portocaliu de viscol, valabilă în zona montană a judeţului Buzău.

Potrivit meteorologilor, până la ora 16:00, în zona avertizată se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăşi 110 km/h, iar zăpada va fi spulberată.

De asemenea, până la ora 17:00, va fi Cod galben de vânt în judeţul Vaslui. În această zonă, vântul va sufla cu viteze care, în general, vor atinge 55 - 65 km/h.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM.

×
Subiecte în articol: cod portocaliu
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close