Antena 3 CNN Actualitate Vremea în minivacanța de 1 decembrie. Meteorologii au făcut anunțul în urmă cu scurt timp

Vremea în minivacanța de 1 decembrie. Meteorologii au făcut anunțul în urmă cu scurt timp

Se apropie 1 decembrie și, o dată cu Ziua Națională, vine și frigul. Festivitățile de anul acesta nu vor fi marcate doar de un număr mai mic de participanți, ci și de temperaturi mai mici.

Vremea în minivacanța de 1 decembrie. Meteorologii au făcut anunțul în urmă cu scurt timp
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    25 Noi 2020   •   15:40

Ultimele date indică o schimbare în ceea ce privește prognoza meteorologică pentru ziua de 1 decembrie, și anume o probabilitate de precipitații mai ridicată în majoritatea regiunilor țării, dar mai ales în cele sudice. 

Din punctul de vedere al regimului de temperaturi discutăm de valori maxime, în general, de la 1 până la 8 grade Celsius la scara întregii țări și temperaturi minime între -6 până la 2 grade Celsius. Desigur, valorile preponderent negative vor fi în zonele centrale, nordice, dar mai ales în depresiunile din estul Transilvaniei, iar dimineața, în zonele joase de relief, condiții de ceață.

Și la București o maximă pozitivă, însă în jurul amiezii o maximă de 4, cel mult 6 grade Celsius. Dar cu siguranță acest lucru nu ne va face să nu simțim, într-adevăr, ziua de 1 decembrie ca pe o zi de sărbătoare în sufletul fiecăruia dintre noi, oriunde ne-am afla”, a declarat Elena Mateescu.

Cât despre prognoza pentru sărbătorile de iarnă, directorul Administrației Naționale de Meteorologie spune că mâine vor fi actualizate ”datele care vor cuprinde și săptămâna Crăciunului, pentru că, până la acest moment, discutăm doar la nivelul datei de 21 decembrie”. 

Cert este că semnalul este, pentru săptămâna 14-21 decembrie, o săptămâna mai caldă decât în mod obișnuit, cu abateri semnificative mari de 2,5 până la 3 grade în aproape toată țara”, a adăugat Elena Mateescu. 

×
Subiecte în articol: prognoza anm 1 Decembrie
Parteneri
O nouă zi liberă pentru români. Ce trebuie să facă salariaţii
x close