Antena 3 CNN Actualitate Vremea se schimbă radical! Vin ploile și frigul! Diferențe uriașe de temperatură de la o zi la alta

Vremea se schimbă radical! Vin ploile și frigul! Diferențe uriașe de temperatură de la o zi la alta

Toamna își intră încet, încet, în drepturi. Meteorologii anunță că, în zilele următoare, vor fi diferențe uriașe de temperatură de la o zi la alta.

Vremea se schimbă radical! Vin ploile și frigul! Diferențe uriașe de temperatură de la o zi la alta
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    12 Oct 2020   •   11:15

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, o masă de aer rece va pătrunde, astăzi, pe teritoriul țării noastre. Astfel, în ciuda faptului că temperaturile vor rămâne ridicate în unele regiuni, în alte zone se va putea observa deja o răcorire, care se va accentua semnificativ în decursul zilei de mâine. 

Astfel, mâine vom avea parte de temperaturi cu până la 10-12 grade mai scăzute în majoritatea regiunilor. De asemenea, aria ploilor se va extinde, iar în zonele de munte vor exista chiar ninsori însoțite de viscol. 

Vremea se va menține rece și în cursul zilei de miercuri în majoritatea regiunilor, însă ploile vor persista doar în nordul țării și în zonele de munte, unde meteorologii anunță și ninsori. 

Prognoza METEO 12 octombrie 2020. Vremea în țară

La această oră, cerul prezintã înnorãri în sud-vestul şi centrul ţãrii şi este variabil în restul teritoriului. Vântul suflã slab şi moderat, cu intensificãri locale în sudul Banatului, precum şi în zona montanã înaltã. Se semnaleazã ceaţã local în Transilvania, Moldova şi pe arii restrânse în estul Munteniei şi Dobrogea. La ora 09 se înregistrau 5 grade la Târgu Lãpuş şi Întorsura Buzãului şi 20 de grade la Sulina.

Astăzi, în regiunile vestice şi sud-vestice înnorãrile se vor accentua treptat şi spre searã va începe sã plouã, iar trecãtor pot fi descãrcãri electrice. Ploile vor avea şi caracter de aversã. În restul teritoriului cerul va fi variabil şi doar izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona de munte, cu viteze mai mari pe creste, în special ale Carpaţilor Meridionali, unde rafalele vor depãşi 80...90 km/h. Valorile termice se vor situa peste normele caracteristice perioadei, cu maxime între 20 şi 27 de grade.

Prognoza METEO 12 octombrie 2020. Vremea în Capitală

Luni dimineața, cerul este variabil, vântul suflã slab pânã la moderat, iar la ora 09 se înregistrau 12 grade la Bãneasa şi 13 grade la Filaret şi Afumaţi.

Astăzi, vremea va fi caldã pentru aceastã perioadã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 25...26 de grade.

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close