Antena 3 CNN Actualitate Prognoza meteo. Gerul, poleiul şi ninsorile pun stăpânire pe România

Prognoza meteo. Gerul, poleiul şi ninsorile pun stăpânire pe România

Gerul, poleiul şi ninsorile pun stăpânire pe România. Zăpadă va aduce bucurie copiilor din mai multe zone ale ţării, însă se va lăsa aşteptată până la Revelion în altele.

Prognoza meteo. Gerul, poleiul şi ninsorile pun stăpânire pe România
Sursa foto: getty images
de Silvia Preda    |    17 Dec 2021   •   16:34

Cerul va avea înnorãri sâmbătă şi temporar se vor semnala precipitaţii, ziua pe arii restrânse sub formã de ninsoare în centru, nord-est, precum şi la munte, şi mixte, izolat în sud, iar  noaptea, local în jumãtatea nordicã a teritoriului vor predomina ninsorile. Pe suprafeţe mici vor fi depuneri de polei, cu o probabilitate mai mare în a doua parte a nopţii în nordul Moldovei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, unde la rafalã se vor depãşi viteze de 80...90 km/h viscolind ninsoarea şi spulberând zãpada, condiţii în care vizibilitatea va scãdea semnificativ; iar la viteze mai mici, în prima parte a intervalului local în est şi pe arii restrânse în vest. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 8 grade, iar cele minime între -6 şi -1 grad, mai ridicate pe litoral.

Prognoza meteo pentru duminică, 19 decembrie 2021

În vestul, centrul şi nordul ţãrii, precum şi la munte vor fi înnorãri persistente şi temporar se vor semnala precipitaţii, pe suprafeţe în general restrânse ziua şi pe arii realtiv extinse noaptea. Precipitaţiile vor fi sub formã de ninsoare la munte, iar în rest vor fi mixte. În restul teritoriului, înnorãrile vor fi temporare şi doar pe spaţii mici, cu o probabilitate mai mare din a doua parte a nopţii, trecãtor se vor semnala precipitaţii slabe mai ales sub formã de ploaie şi lapoviţã. Izolat vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri  în zona montanã înaltã a Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, cu rafale de peste 80...90 km/h viscolind ninsoarea şi spulberând zãpada, condiţii în care vizibilitatea va scãdea semnificativ, şi  local, dar la viteze mult mai mici îndeosebi în nord-est şi sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 7 grade, iar cele minime între -4 şi 3 grade.Pe arii restrânse va fi ceaţã.

Prognoza meteo pentru luni, 20 decembrie 2021

Cerul va fi temporar noros şi se vor semnala precipitaţii sub formã de ninsoare local în nord, centru şi la munte, şi  mixte, cu precãdere în prima parte a intervalului în  zonele joase de relief din vest şi sud. Vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, unde la rafalã se vor depãşi viteze de 80 km/h viscolind ninsoarea şi spulberând zãpada, condiţii în care vizibilitatea va scãdea semnificativ; iar la viteze mult mai mici, local în est, iar pe parcursul zilei şi în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 8 grade, iar cele minime între -8 şi -1 grad.

Prognoza meteo pentru marţi, 21 decembrie 2021

Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în prima parte a intervalului, când pe arii în general restrânse va ninge slab, îndeosebi la munte, în centru şi nord. Vântul va avea intensificãri la munte, în special la altitudini mari, iar ziua local în centru, est şi sud, dar la viteze mai mici. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 şi 3 grade, iar cele minime în general între -10 şi -6 grade, transmite ANM.

Prognoza meteo. De la o zi la alta temperaturile vor fi în scădere

În ziua de Crăciun vom avea parte de o dimineaţă rece. -5 până la cel mult 3...4 grade Celsius pe litoral, cu maxime între 2 până la 9...12 grade în partea de sud, sud-est a ţării şi o probabilitate mai mare de precipitaţii în partea de vest, centru, nord şi în zona montană predominant ninsori, inclusiv în Capitală.

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo temperaturi
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close