Antena 3 CNN Actualitate Vremea rea a făcut prăpăd în aproape toată ţara! Vântul a bătut cu puterea unui uragan

Vremea rea a făcut prăpăd în aproape toată ţara! Vântul a bătut cu puterea unui uragan

A fost prăpăd în aproape toată ţara. Ninsoarea şi vântul puternic au creat mari probleme. Au fost zone în care rafalele au ajuns şi la 145 de kilometri pe oră. Un acoperiş a fost luat pe sus şi zeci de oameni au rămas fără curent electric. Oamenii au primit mesaje în care erau sfătuiţi să nu-şi părăsească locuinţele.

ninsori zapada
Vremea rea a făcut prăpăd în aproape toată ţara! Vântul a bătut cu puterea unui uragan Sursa foto: Mediafax Foto / Alex Nicodim
de Georgiana Adam    |    18 Ian 2022   •   09:42

Meteorologii anunţă vreme severă în continuare în aproape toată ţara.

Vântul va sufla cu putere în estul, centrul și local în sudul și sud-estul țării, precum și în zonele de munte cu rafale de peste 100 km/h.

Ninsorile și viscolul puternic au afectat traficul pe drumurile din județul Brașov iar mai multe maşini au ajuns în şanţ.

În Argeş, vizibilitatea a fost redusă la 50 de metri, iar în Munţii Făgăraş stratul de zăpadă a îngheţat la suprafaţă.

Vântul puternic a smuls acoperişurile, iar mii de oameni au rămas fără curent

În Râmnicul Vâlcea vântul a smuls un acoperiş al unui bloc care a căzut mai apoi pe 10 maşini din parcare.

Şi în Hunedoara vântul puternic a luat pe sus acoperişul unui bloc care a căzut pe firele de curent de la stâlpii plasați în zona căii ferate.

Viscolul si vizibilitatea scăzută au dus la închiderea drumului naţional 67C, dintre Novaci și Rânca în judetul Gorj.

La altitudini înalte vântul suflă cu putere şi viscoleşte zăpada

Pe Transalpina unde este cod portocaliu de viscol, iar drumarii au ieşit cu autospecialele pentru a deszăpezi.De asemenea,în zona Poiana Vadului mai mulţi oameni au rămas fără curent electric.

La Târgu Mureş a nins ca în poveşti iar copiii au fost cei mai bucuroşi că se pot da în sfârşit cu sania.

În Cluj este cod galben de ninsori şi vânt puternic, după ce aseară judeţul a fost sub cod roşu de vânt cu vizibilitate redusă spre 0 metri.

Cod portocaliu si galben de viscol şi ninsoare pentru mai multe judeţe

 

Meteorologii au emis o atenţionare cod portocaliu si galben de viscol şi ninsoare pentru mai multe judeţe, unde începând de luni seara, va ninge abundent, iar în unele zone vântul va avea intensificări cu la viteze de până la 120 de kilometri oră, viscolind zăpada.

Pentru județele Caras Severin si Hunedoara, a fost emis cod portocaliu de vant puternic si viscol. 

Şi judeţul Prahova este sub cod portocaliu de vreme rea

Din cauza vântului, mai multe localități din Caraș Severin, au rămas fără curent electric. La ora 21:40, localitățile Bucova, Băuțar, Marga, Sadova, Sat Bătrîn, Submarginea, Globu Craiovei și Petnic, erau fără energie electrică. Au fost afectaţi aproximativ 2700 abonați.

Prin Dispeceratul ISU Caraş-Severin au fost transmise mesaje de înștiințare, inclusiv prin sistemul RO-Alert, cu privire la avertizările meteorologice emise, tuturor UAT-urilor care au în administrare terenuri în zona vizata. Totodată, se menține legatura permanenta atât cu administratorii de drumuri, cât și cu furnizorii de utilități pentru gestionarea operativa a situațiilor care apar pe fondul acestor fenomene meteorologice.


 


 

×
Subiecte în articol: zapada vremea rea uragan vreme
Cele mai noi știri
Parteneri
x close