Antena 3 CNN Actualitate Vremea rea a făcut prăpăd în mai multe zone din ţară! Potop în zeci de localităţi

Vremea rea a făcut prăpăd în mai multe zone din ţară! Potop în zeci de localităţi

Vremea rea a făcut prăpăd în mai multe zone din ţară! Fenomenele hidrometeorologice de sâmbătă au produs efecte în 32 localități din 14 județe.

Vremea rea a făcut prăpăd în mai multe zone din ţară! Potop în zeci de localităţi
Sursa foto: Facebook I Apele Române
de Silvia Preda    |    25 Iun 2023   •   08:14

Zeci de curți au fost inundate și zeci de copaci au căzut peste mașini, acoperișuri, iar mai mulți turiști au fost blocați pe munte, din cauza efectelor codurilor roșii și portocalii de furtună.

Fenomenele hidrometeorologice de sâmbătă au produs efecte în 32 localități din 14 județe (Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Brașov, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Hunedoara, Maramureș, Mureeș, Timiș și Vrancea).

Citeşte şi: Cod portocaliu și cod galben de ploi torențiale, vijelii și caniculă! Alerte meteo emise de ANM pentru weekend

Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din 6 case, 6 anexe, 73 curți, 8 subsoluri, pentru degajarea a 30 copaci, fiind avariate două autoturisme, două acoperișuri de case și 6 anexe.

De asemenea, s-a intervenit și pentru stingerea unui incendiu la acoperișul unui complex comercial lovit de fulger.

Turiști blocați pe munte, din cauza furtunilor

Efecte semnificative s-au înregistrat în localitatea Râmeț din județul Alba, unde pompierii au salvat un grup de 25 de turiști, cu vârste cuprinse între 20 – 60 ani, care nu au mai putut înainta din cauza creșterii nivelului pârâului Râmeț din satul Cheia, localitatea Râmeț. Turiștii nu au avut probleme medicale. Aceștia au solicitat sprijinul autorităților întrucât nu au mai putut înainta.

Circulația rutieră a fost oprită pe trei drumuri județene din Hunedoara din cauza apei și aluviunilor acumulate, precum și a copacilor căzuți pe carosabil.

În ceea ce privește alimentarea cu energie electrică, s-au înregistrat avarii în 12 localități din județele Bacău și Hunedoara.

×
Subiecte în articol: vremea potop fenomene
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close