Antena 3 CNN Actualitate Vremea rea se întoarce. Când încep ninsorile

Vremea rea se întoarce. Când încep ninsorile

Vremea rea se întoarce. Când încep ninsorile
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    12 Feb 2018   •   21:04

Vremea va deveni predominant închisă. În cursul zilei de marți se vor semnala precipitaţii în general slabe, mai ales sub formã de ploaie în vestul şi sud-vestul ţãrii şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare pe spaţii mici la munte.

Noaptea, acestea se vor extinde treptat astfel încât vor fi precipitaţii mixte în Banat, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei şi izolat în Dobrogea, iar la munte şi local în celelalte regiuni vor predomina ninsorile. Vor fi condiţii de polei sau de gheţuş. Cantitãţile de apã vor totaliza 10-15 l/mp îndeosebi în sud-vestul teritoriului şi în zonele montane aferente, unde se va depune strat nou de zãpadã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri pe crestele montane înalte, în special ale Carpaţilor Meridionali, dar în a doua parte a intervalului vor fi intensificãri şi în sudul şi centrul ţãrii, însã la cote mai reduse.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 şi 9 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -6 şi 2 grade. Dimineaţa, izolat, se va semnala ceaţã, mai ales în regiunile sudice.

Prognoza meteo pentru miercuri - 14 februarie

Vremea va fi predominant închisã şi pe arii extinse vor cãdea precipitaţii mai ales sub formã de ninsoare. Doar în extremitatea sudicã şi de sud-est a ţãrii vor predomina ploile. Vor fi condiţii de polei sau de gheţuş.

Cantitãţile de apã vor fi local mai însemnate în special în regiunile sudice, iar la munte se va depune un strat consistent de zãpadã. Vântul va avea intensificãri pe crestele montane, unde va viscoli ninsoarea, iar temporar şi la cote mai reduse vor fi intensificãri şi în sudul, centrul şi estul teritoriului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 grad în nordul Moldovei şi 8 grade în Dobrogea, iar cele minime se vor situa, în general, între -4 şi 3 grade.


Prognoza meteo pentru joi - 15 februarie


Vremea va fi în general închisã, iar valorile termice în jurul celor normale pentru aceastã perioadã, în cea mai mare parte a ţãrii. Aria precipitaţiilor va fi în restrângere faţã de intervalul anterior, astfel încât se vor semnala îndeosebi în prima parte a intervalului, local în regiunile din jumãtatea esticã a teritoriului şi izolat în rest. Acestea vor fi predominant sub formã de ninsoare şi în general slabe cantitativ.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri ziua în Dobrogea, Muntenia şi Moldova.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 şi 6 grade, cu cele mai scãzute valori în nordul Moldovei, iar cele minime se vor situa, în general, între -9 şi 0 grade. Noaptea, izolat, vor fi condiţii de ceaţã.

×
Subiecte în articol: vreme prognoza prognoza meteo
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close