Antena 3 CNN Actualitate Vremea se încălzește vineri. Ce temperaturi anunță meteorologii

Vremea se încălzește vineri. Ce temperaturi anunță meteorologii

Vremea se încălzește vineri. Ce temperaturi anunță meteorologii
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    26 Sep 2018   •   23:36

VREMEA. Valorile termice vor creşte uşor faţã de intervalul precedent, dar vremea va fi în continuare rece, mai ales dimineaţa şi noaptea. Temperaturile maxime se vor situa între 12 şi 21 de grade, iar cele minime între 0 şi 10 grade, mai scãzute în depresiuni spre -3...-4 grade, dar şi mai ridicate pe litoral, pânã la 12...13 grade. În primele ore ale intervalului va mai fi brumã, local în centrul ţãrii şi izolat în rest, iar noaptea, pe suprafeţe mici se va forma ceaţã, în special în zonele joase. Cerul va fi variabil ziua în jumãtatea de est a teritoriului, dar mai mult senin în restul timpului şi al spaţiului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele Carpaţilor Meridionali şi Orientali.

PROGNOZA METEO pentru vineri

Vremea va fi în general frumoasã, iar valorile termice vor continua sã creascã, astfel încât se vor situa în jurul celor caracteristice acestei perioade. Cerul va fi mai mult senin ziua, dar va deveni variabil noaptea, cu unele înnorãri şi local ploi slabe în nordul şi nord-vestul ţãrii. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri pe crestele montane.

Temperaturile maxime se vor situa între 18 şi 25 de grade, iar cele minime în general între 4 şi 14 grade. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief, pe arii restrânse va fi ceaţã.

PROGNOZA METEO pentru sâmbătă

În jumãtatea de nord a teritoriului valorile termice vor fi mai coborâte faţã de ziua precedentã şi se vor situa sub mediile multianuale, înnorãrile vor fi accentuate şi pe arii relativ extinse va ploua, izolat mai însemnat cantitativ. În restul regiunilor, vremea va fi apropiatã de normalul perioadei din punct de vedere termic, cerul va fi variabil, cu înnorãri în special seara şi noaptea, când pe spaţii mici va ploua. În Carpaţii Orientali, la altitudini mari, noaptea precipitaţiile vor fi şi sub formã de lapoviţã sau ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane şi în Bãrãgan.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10...11 grade în nordul ţãrii şi 23...24 de grade în sud, iar cele minime se vor încadra între 4 şi 14 grade, uşor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

×
Subiecte în articol: vremea prognoza prognoza meteo temperaturi
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close