Antena 3 CNN Actualitate Vremea se înrăutăţeşte. Meteorologii au emis cod portocaliu de viscol

Vremea se înrăutăţeşte. Meteorologii au emis cod portocaliu de viscol

Vremea se înrăutăţeşte. Meteorologii au emis cod portocaliu de viscol
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Oct 2015   •   10:11
Vremea s-a stricat mai tare decat se aşteptau meteorologii. Încep ninsorile în Suceava şi Neamţ. Pentru cele două judeţe, meteorologii au emis un cod portocaliu de viscol. 
 
Stratul de zăpadă va depăşi 13 centimetri în aceaste judeţe. 
 
Între timp, ploile puternice vor pune stăpânire pe centrul ţării. Iar în sudul ţării există deja în vigoare şi un cod galben de inundaţii. 
 
Mai exact, la ora 10:00 a intrat în vigoare un cod galben de ploi, ninsori, intensificări ale vântului şi polei.
 
În intervalul menţionat, va ploua şi se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi local 25...30 l/mp, iar în nordul Olteniei şi al Munteniei, în sudul Moldovei şi Dobrogea izolat 50 l/mp. În Carpaţii Orientali va ninge şi se va depune strat de zăpadă, dar temporar vor fi şi precipitaţii mixte şi se va forma polei. Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare se vor semnala şi în zonele montane înalte din restul ţării, dar şi în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei.
 
Vântul va avea intensificări cu viteze de 55...60 km/h, mai ales în regiunile sudice, iar în sudul Banatului, estul Munteniei şi Dobrogea, precum şi la munte, vor fi rafale de peste 70 km/h.
 
Procesul de răcire se va accentua, vremea devenind deosebit de rece în toate regiunile, dar cu precădere în cele extracarpatice. 
 
Codul portocaliu emis pentru judeţele Suceava şi Neamţ intră în vigoare duminică, la ora 13:00 şi e valabil până luni, la ora 10. 
 
În intervalul menţionat, în judeţul Suceava şi în zona de munte a judeţului Neamţ, stratul de zăpadă va depăşi 10...15 cm, vor fi intensificări ale vântului de peste 70...80 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

Mai multe detalii, pe meteoplus.ro.

×
Parteneri
Noi imagini de pe camerele de supraveghere cu fuga lui Cherecheș
x close