Antena 3 CNN Actualitate Vremea se răceşte accentuat. Cod galben de ploi, vijelii şi temperaturi scăzute, în aproape toată ţara

Vremea se răceşte accentuat. Cod galben de ploi, vijelii şi temperaturi scăzute, în aproape toată ţara

Vremea se răceşte accentuat. Cod galben de ploi, vijelii şi temperaturi scăzute, în aproape toată ţara
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    22 Oct 2014   •   10:20
Meteorologii au emis miercuri o avertizare cod galben de ploi, vânt puternic şi temperaturi scăzute, valabilă în aproape toată ţara, de miercuri seară până vineri.
 
Mai mult, la munte şi în jumătatea de nord a Moldovei sunt anunţate lapoviţă şi ninsoare.

Opt judeţe din ţară vor fi sub cod galben de ploi şi vijelii, începând de astăzi, de la ora 21 şi până joi, la ora 23, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). În intervalul menţionat, meteorologii prognozează ploi însemnate cantitativ şi o răcire accentuată a vremii.
 
În judeţele Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş şi Sibiu va ploua, iar cantităţile de apă vor depăşi 20-25 l/mp şi izolat 40-60 l/mp. 
 
În Munţii Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare, mai spun meteorologii.
 
Ploi pe arii extinse se vor semnala în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în jumătatea de sud-vest, unde vremea se va răci accentuat, iar vântul se va intensifica treptat.
 
În toate zonele de munte şi de deal se vor cumula cantităţi de peste 20-25 l/mp şi izolat peste 40-50 l/mp. Vântul va avea intensificări locale cu viteze ce vor depăşi temporar 50-60 km/h. 

 
Potrivit unei alte informări cod galben, de joi seara şi până vineri la ora 23, vremea se va răci accentuat în aproape toată ţara şi va continua să plouă.
 
În toate zonele de munte şi de deal se vor cumula cantităţi de peste 20-25 l/mp şi izolat peste 40-50 l/mp. Vântul va avea intensificări locale cu viteze ce vor depăşi temporar 50...60 km/h. 
 
În a doua parte a nopţii de joi spre vineri şi în cursul zilei de vineri, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în Carpaţii Orientali şi în jumătatea de nord a Moldovei. Trecător va ninge şi pe crestele celorlalte masive montane.



Temperaturi de -10 grade în weekend, cu ninsori şi lapoviţă. Prognoza meteo pentru următoarea perioadă

×
Subiecte în articol: cod galben ploi vijelii cod galben ploi meteo
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close