Antena 3 CNN Actualitate Vremea se răceşte din acest weekend. La sfârşitul lunii, temperaturile vor fi şi cu 15 grade mai coborâte

Vremea se răceşte din acest weekend. La sfârşitul lunii, temperaturile vor fi şi cu 15 grade mai coborâte

Vremea se răceşte din acest weekend. La sfârşitul lunii, temperaturile vor fi şi cu 15 grade mai coborâte
Sursa foto: Foto: Freeimages.com/ John Nyberg
de S.T.    |    20 Oct 2017   •   16:36

Vremea va intra într-un proces de răcire începând de sâmbătă, dinspre regiunile vestice, de unde vor începe şi precipitaţiile în noaptea de duminică spre luni, a anunţat vineri directorul general adjunct al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Florinela Georgescu.

„Precipitaţiile vor fi mai consistente şi vor cuprinde cea mai mare parte a ţării în noaptea de luni spre marţi şi în cursul zilei de marţi. Vor fi posibile cantităţi de peste 40-50 de litri/mp, îndeosebi în zona Carpaţilor Meridionali, Moldova, Oltenia, Banat şi în acest sens vom emite avertizări meteo mâine la prânz sau cel mai probabil duminică dimineaţă, pentru că intensitatea mai mare a fenomenelor va fi începând de duminică noaptea”, a precizat Florinela Georgescu la o videoconferinţă cu prefecţii, la sediul MAI.

Perioada de răcire va continua până spre sfârşitul lunii, când temperaturile vor fi şi cu 10-15 grade mai coborâte, faţă de cele din aceste zile. În aceste condiţii, în zona montană cea mai înaltă vor fi posibile şi precipitaţii mixte. Mai există semnalul unui episod cu precipitaţii mai importante la sfârşitul lunii octombrie şi primele zile ale lunii noiembrie, a spus directorul general adjunct al ANM.

Potrivit directorului general adjunct al ANM, în luna decembrie, în mod normal, apar episoade cu ger pe zone mai extinse, cu temperaturi sub minus 20 de grade, iar pentru luna ianuarie „semnalul dat de centrul european şi de alte centre climatologice din lume este că temperaturile ar putea fi sub media climatologică pe partea de nord şi de centru a teritoriului, apropiate de normă în rest, iar precipitaţiile să fie mai multe în partea de centru şi de vest a ţării”.

Avertisment: România, lovită de ger năprasnic la iarnă. Sunt prognozate minus 30 de grade. Prognoza ANM până în ianuarie

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close