Antena 3 CNN Actualitate Vremea se răceşte şi aduce ploi! Ce temperaturi vor fi la malul Mării Negre

Vremea se răceşte şi aduce ploi! Ce temperaturi vor fi la malul Mării Negre

Vremea se răceşte şi aduce ploi! Ce temperaturi vor fi la malul Mării Negre
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Aug 2015   •   10:04

Vremea va intra într-un proces semnificativ de răcire în zilele următoare, cu temperaturi maxime ce nu vor depăşi 26 de grade Celsius, mult sub cele normale pentru această perioadă, iar ploile vor pune stăpânire pe întreaga ţară, informează ANM, potrivit Agerpres.

Potrivit meteorologilor, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în toată ţara. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor avea şi aspect de vijelie.

"Temperaturile scad semnificativ în zilele următoare. Luni, maximele se vor încadra între 23 şi 33 de grade la nivelul întregii țări, cu cele mai ridicate valori în sud-estul ţării, iar marți maximele vor fi, în general, între 19 şi 29 de grade Celsius. Scăderea temperaturii va continua până joi, în data de 20 august, când vom avea temperaturi maxime cuprinse între 19 şi 26 de grade Celsius, ceea ce înseamnă valori cub cele normale pentru această perioadă. La noapte va ploua mai mult în partea de sud-vest a ţării, iar luni şi marţi vor fi ploi efective în toată ţara", a precizat specialistul ANM.

Potrivit meteorologului, cantităţile de apă vor depăşi, local, 20 de litri/mp și, izolat, mai ales la deal şi la munte, 40 de litri/mp, fiind, de asemenea, condiţii de grindină.

"Cantitățile de apă menţionate le așteptăm în aproximativ 48 de ore, dar cele cu caracter torențial pot să fie însă și într-o oră. Va continua să plouă până la mijlocul săptămânii viitoare, iar după aceea ploile se mai restrâng. Deci, vor fi ploi, luni și marți în toată țara, miercuri și joi, îndeosebi în jumătatea de sud-vest a țării, adică în Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Transilvania și după aceea se vor restrânge spre vestul şi sud-vestul țării şi vor mai slabi şi în intensitate. Acest lucru se va întâmpla însă după data de 20 august", a subliniat meteorologul de serviciu.

În ceea ce privește prognoza pentru București, sursa citată a menționat că va ploua de luni până joi inclusiv, ulterior reducându-se șansele de ploaie, însă vremea se va răci şi în Capitală.

Pe Litoralul Mării Negre, vremea se va menține frumoasă până luni seara, însă ulterior ploile se vor extinde și în aceste zone.

În opinia ANM, nu există semnale ca până pe data de 25 august să se mai înregistreze caniculă la nivelul întregii țări, însă nu sunt excluse astfel de episoade chiar pentru luna septembrie, ținând cont de climatologia României.

Mai multe amănunte pe meteoplus.antena3.ro

×
Subiecte în articol: meteo prognoza meteo Marea Neagrã ANM
Parteneri
Categoria de români care va primi 1.500 de lei în plus la pensie
x close