Antena 3 CNN Actualitate Vulnerabilităţi la Curtea Constituţională? Cazul Augustin Zegrean

Vulnerabilităţi la Curtea Constituţională? Cazul Augustin Zegrean

Vulnerabilităţi la Curtea Constituţională? Cazul Augustin Zegrean
Sursa foto: Foto: Mediafax
31 Mai 2012   •   23:12

Traseul profesional al actualului preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, în perioada comunistă, s-a dovedit extrem de coerent. Între 1980 şi 1984 Zegrean a fost juristul Bazei Judeţene de Aprovizionare Tehnico-Materială (BJATM) Bistriţa, fiind ulterior promovat la Electrica Bistriţa, unde şi-a satisfăcut obligaţiile de serviciu până în 1988, scriu jurnaliştii de la ghimpele.ro.

Atât BJATM-urile, cât şi Electrica reprezentau obiective sensibile pentru Securitate în anii 80, fiind urmărite la sânge. Arhivele CNSAS sunt pline de referinţe la “supravegherea reciprocă” practicată între angajaţii BJATM, unde baza materială a poporului trebuia protejată, în ultimii ani ai comunismului.

La Electrica, situaţia era şi mai încordată, fiind vorba de un punct judeţean cu caracter strategic. Dosarele CNSAS arată că Securitatea avea o slăbiciune pentru economişti sau jurişti care, dat fiind caracterul “contemplativ” al activităţii, aveau un potenţial informativ optim.

In ciuda acestor premise, la adresa lui Augustin Zegrean nu au fost găsite până în prezent elemente probatorii. Totuşi, există şi speculaţii referitoare la partea nevazută din traseul profesional al lui Zegrean, dacă a existat una, care ar sugera o prezumtivă apropiere de universul 007.

Citeşte articolul integral şi consultă documentele care arată că Zegrean nu ar fi fost colaborator al Securităţii pe ghimpele.ro.

×
Subiecte în articol: Augustin Zegrean
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close