Antena 3 CNN Actualitate A murit pictorul Zamfir Dumitrescu, fostul președinte al Uniunii Artiștilor Plastici din România

A murit pictorul Zamfir Dumitrescu, fostul președinte al Uniunii Artiștilor Plastici din România

Uniunea Artiștilor Plastici din România anunţă decesul fostului președinte al organizaţiei, Zamfir Dumitrescu

A murit pictorul Zamfir Dumitrescu, fostul președinte al Uniunii Artiștilor Plastici din România
de Georgiana Adam    |    06 Feb 2021   •   22:08

Acesta a fost și deputat în Parlamentul României în legislatura 2004-2008.

„Pictorul Zamfir Dumitrescu, Președinte al Uniunii Artiștilor Plastici din România în perioada 2002-2007, Profesor universitar doctor, fost deputat în Parlamentul României în legislatura 2004-2008 intră începând de azi 6 februarie 2021 în Constelația Nemuririi.

Pictorul Zamfir Dumitrescu rămâne în conștiința noastră unul dintre reperele Științei Perspectivei, un plastician de prestigiu cu o strălucită carieră națională și internațională, cunoscut și recunoscut ca fiind un strălucit elev al maestrului Corneliu Baba”, au scris reprezentanții Uniunea pe pagina de Facebook a acestei organizaţii.

Conform sursei citate, Zamfir Dumitrescu a obținut numeroase premii internaționale, printre care Medalia de aur pentru pictură la al 3-lea Salon Oficial de Artă de la Caraguatatuba din Brazilia. De asemenea, lucrarea sa Ars Perpectivae a primit Premiul Academiei Române pe anul 2002.

„Ca Președinte al Uniunii Artiștilor Plastici din România Zamfir Dumitrescu a susținut fenomenul artistic contemporan, dezvoltând numeroase proiecte manageriale. A înființat Școala de Arte și Meserii 'Dimitrie Paciurea', iar în calitate de deputat a inițiat mai multe legi.

Dintre acestea cea mai importantă este Legea numărul 8/2006 privind acordarea indemnizaţiei compensatorii artiştilor pensionari, membri ai Uniunilor de Creatori legal constituite, Uniuni recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică”, susțin reprezentanții UAP.

În anul 2002, pentru întreaga activitate, preşedintele României i-a acordat Ordinul Național „Pentru merit” în grad de cavaler.

×
Subiecte în articol: Zamfir Dumitrescu deces
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close