Antena 3 Actualitate Zăpadă de 30 de centimetri în Argeș. Traseele turistice au fost închise

Zăpadă de 30 de centimetri în Argeș. Traseele turistice au fost închise

25 Noi 2015   •   16:45
Zăpadă de 30 de centimetri în Argeș. Traseele turistice au fost închise

Stratul de zăpadă a atins 30 de centimetri grosime în zona Cota 2000 din Masivul Făgăraș, toate traseele montane din Argeș situate la altitudini mai mari de 1.500 de metri fiind închise, a anunțat miercuri directorul Serviciul Public Județean Salvamont, Ion Sănduloiu, potrivit Agerpres.
"Deja au fost observate, pe vâlcelele cu unghi de pantă mai mare de 40 de grade, curgeri de zăpadă, riscul de avalanșă fiind de gradul 1, redus. În aceste condiții, toate traseele turistice montane din masivele Iezer-Păpușa, Ghițu și traseele turistice montane din zona argeșeană a masivelor Făgăraș, Piatra Craiului și Leaota sunt închise la altitudini superioare celei de 1.500 de metri", a declarat Sănduloiu.

El a mai precizat că temperaturile în zona de creastă se vor menține între—6 și—8 grade Celsius, astfel că zăpada se va menține viscolită, fără coeziune.

Turiștii care vor ajunge în zona montană din Argeș sunt sfătuiți să nu încerce să urce pe traseele închise și să ceară informații salvatorilor montani din zonă sau la Dispeceratul Național Salvamont. De asemenea, trebuie estimat timpul necesar efectuării drumețiilor, în așa fel încât să se încheie înainte de lăsarea întunericului.

×
Subiecte în articol: zapada ninsoare Arges

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close