Antena 3 CNN Actualitate Zăpada din Glodeanu-Siliştea e în continuarea cât casa

Zăpada din Glodeanu-Siliştea e în continuarea cât casa

Zăpada din Glodeanu-Siliştea e în continuarea cât casa
Sursa foto: Foto: Mediafax
25 Feb 2012   •   21:39

Localnicii din Glodeanu Siliştea încă nu-şi dau seama ce dezastru e mai mare: zăpada sau inundaţiile? Întrebarea e legitimă când le vezi casele. Am încercat un experiment. Şi am vizitat din nou una dintre gospodăriile buzoiene unde am fost şi acum două săptămâni. Situaţia e neschimbată, deşi nu mai ninge. Zăpada e în continuare cât casa.

În satul Corbu din comuna Glodeanu, judeţul Buzău nu a mai nins de mai bine de două săptămâni. Totuşi nimic nu s-a schimbat.

Astăzi au reuşit o victorie. Au dezgropat tractorul. De fapt, au săpat o groapă adâncă de câţiva metri şi au dat de utilajul care le pune pâinea pe masă. Încă nu-l pot scoate de-acolo. Oricum, au probleme mai mari. Zăpadă care înconjoară casa se tot topeşte.

În oraşe, autorităţile au început să încarece zăpada în camioane şi s-o transporte pe câmp, unde se poate topi în voie. La Glodeanu asta ţine de un scenariu SF. Din cei 56 de kilometri de drumuri din comună, au fost deblocaţi jumătate.

Cele mai afectate case sunt cele de la marginea satului. O pădure ar fi protejat localitatea de viscol. Copacii lipsesc, fiind vina autorităţilor şi a oamenilor, deopotrivă. Poate cei implicaţi vor învăţa ceva după dezastrul numit iarna 2011 în sudul ţării.



×
Subiecte în articol: zapada viscol
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close