Antena 3 CNN Actualitate A venit iarna în România| Prăpăd pe drumurile din țară: mașini blocate în zăpadă, drumuri închise, copaci rupți

A venit iarna în România| Prăpăd pe drumurile din țară: mașini blocate în zăpadă, drumuri închise, copaci rupți

Iarna și-a intrat astăzi, 18 noiembrie, în drepturi, în țara noastră. Meteorologii au emis cod portocaliu de vremea rea pentru mai multe județe din România. În mai multe zone este prăpăd: drumuri închise, mașini blocate în zăpadă, copaci căzuți și circulație îngreunată.

de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Noi 2023   •   18:40

Vremea rea de astăzi și zăpada au dat bătăi de cap autorităților din mai multe județe, dar și locuitorilor. De exemplu, în județul Vaslui în jurul orei 16.46, un apel la 112 a anunțat că un microbuz cu 6 pasageri, din care 2 minori, a rămas blocat pe DN2F, în comuna Dragomirești - în deal, la releu, din cauza depunerilor de zăpadă pe carosabil.

Microbuzul are montate anvelopele de iarnă. În urma solicitării s-a deplasat un echipaj din cadrul SPR 1 Vaslui.

Pe de altă parte circulația pe drumul național Bacău - Moinești, a fost îngreunată de stâlpi de electricitate și arbori căzuți pe zona carosabilă.

Citește și: Ninge ca în povești în Harghita! "Am deschis sezonul de schi la Mădăraș"

La această oră în județul Bacău este în vigoare un cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului cu rafale de 80..110km/oră.

Pe DN 28, Cozia - Răducăneni, județul Iași, drumarii afirmă că, în continuare, autotrenuri și autoturisme echipate necorespunzător, cu anvelope foarte uzate sau de vară, se aventurează în trafic, cu riscul de a da produce accidente sau blocaje rutiere.

Și în Poiana Brașov, turiști fascinați de peisajul alb s-au aventurat fără anvelope de iarnă, deși suntem la sfârșitul lunii noiembrie și e cunoscut faptul că la munte, temperaturile sunt mereu mai scăzute. Mai multe autoturisme neechipate cu anvelope de iarnă au blocat astăzi drumul spre Poiana Brașov.  

Pe de altă parte, polițiștii anunță că au căzut copaci pe DN 1H, localitatea Șinteu, județul Bihor, precum și pe DN 22, între localitățile Tudor Vladimirescu și Scorțaru Vechi, județul Brăila, în ambele cazuri traficul fiind blocat, dar și pe DN 22C, localitatea Medgidia și DN 38, localitatea Negru Vodă, județul Constanța, unde traficul se desfășoară pe un sens.

 

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close