Antena 3 CNN Actualitate „E un zbor anulat al TAROM. Ajung acasă rupţi în două”: Echipa naţională de polo a României, blocată pe aeroportul din Belgrad, se întoarce la Bucureşti cu autocarul

„E un zbor anulat al TAROM. Ajung acasă rupţi în două”: Echipa naţională de polo a României, blocată pe aeroportul din Belgrad, se întoarce la Bucureşti cu autocarul

echipa nationala de polo romania avion tarom
Echipa națională de polo a României, stânga, aeronavă TAROM, dreapta. Sursa foto: Colaj Facebook/ FRP, Profimedia Images
de Mia Lungu    |    08 Iul 2024   •   19:58

Echipa naţională de polo pe apă a României, calificată la Jocurile Olimpice de la Paris, blocată mai multe ore pe aeroportul din Belgrad din cauza anulării unui zbor al companiei naţionale TAROM, revine în ţară cu un autocar, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Polo, Alexandru Matei, potrivit Agerpres.

Acesta s-a arătat revoltat de faptul că jucătorii, care au participat la un turneul internaţional de pregătire în Serbia, pierd o noapte din programul de recuperare din cauza unul zbor anulat.

"Coincidenţa face ca băieţii noştri, calificaţi la Jocurile Olimpice, să fie acum blocaţi la Belgrad pentru că zborul lor de Bucureşti este anulat. Ei sunt în aeroport de dimineaţă şi aşteaptă clarificări. E un zbor anulat al TAROM, compania noastră naţională. Noi am reuşit să aranjăm un autocar din Serbia, dar asta înseamnă 12 ore pentru jucători ca să se întoarcă acasă.

E un autocar plătit de noi. Dar nu asta e problema, problema e că ei pierd 12 ore, pierd o noapte, iar ăsta e timpul lor de recuperare după un turneu, având în vedere că mai sunt 2 săptămâni şi plecăm la Jocurile Olimpice. Ei nu se vor odihni, iar o noapte pierdută înseamnă enorm în contextul pregătirilor pentru Jocurile Olimpice. Enorm. Şi eu pe cine să mă supăr?", a spus Matei

"Mi se pare absurd şi strigător la cer ca angajaţii de la TAROM să ne spună că nu îi interesează. Şi că au o posibilitate să ne întoarcem cu Air Serbia mâine, dar nu îi interesează cum ne rezolvăm noi cu cazarea, masa şi aşa mai departe până mâine.

Nu există la nicio companie să nu îţi asigure nimic, masa, cazare, ceva... să mă ducă la Frankfurt sau oriunde, iar de acolo să ajung la destinaţie. Dar TAROM este TAROM şi nu ne mai facem bine. Ei trebuiau să plece la 13:30. Dar pleacă abia acum de la Belgrad... şi după 12 ore, deci mâine pe la 6 dimineaţa ajung acasă rupţi în două", a adăugat preşedintele.

Compania TAROM a anulat luni 10 curse interne şi externe din cauza indisponibilităţii temporare a membrilor echipajului de zbor, a anunţat operatorul aerian.

"În conformitate cu reglementările internaţionale de aviaţie şi politicile interne stricte privind siguranţa zborurilor, fiecare dintre cursele respective a fost anulată deoarece un membru din echipajul fiecărei aeronave s-a declarat 'inapt de zbor'.

Deciziile individuale ale piloţilor au fost luate în conformitate cu reglementările în vigoare, pentru a asigura securitatea şi confortul pasagerilor şi a echipajului", au transmis reprezentanţii TAROM, într-un comunicat de presă.

Echipa naţională de polo a României a participat la un turneu internaţional de pregătire la Belgrad, înaintea participării la Jocurile Olimpice de la Paris, alături de selecţionatele Serbiei, Franţei, Muntenegrului, Australiei şi Germaniei.

Formaţia condusă de Bogdan Roth a încheiat turneul de la Belgrad cu două victorii, în faţa Germaniei (scor 16-12) şi a Franţei (8-7), şi trei înfrângeri, cu Australia (17-9), Serbia (13-7) şi Muntenegru (10-6).

La Jocurile Olimpice de la Paris, "tricolorii' vor evolua în Grupa A, alături de Croaţia, Italia, Grecia, Statele Unite ale Americii şi Muntenegru.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close