Antena 3 Actualitate Zborurile directe România-Austria vor fi reluate începând cu 1 august. Iată ce condiții trebuie îndeplinite

Zborurile directe România-Austria vor fi reluate începând cu 1 august. Iată ce condiții trebuie îndeplinite

de Claudia Simion    |    31 Iul 2020   •   18:00
Zborurile directe România-Austria vor fi reluate începând cu 1 august. Iată ce condiții trebuie îndeplinite
Sursa foto: Pixabay

Zborurile directe între România și Austria vor fi reluate, au decis autoritățile de la Viena. Hotărârea intră în vigoare de pe 1 august, de la ora 00.00. Decizia a fost luată în baza reevaluării măsurilor anterioare de suspendare a transportului aerian, inclusiv ca urmare a demersurilor întreprinse de Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Viena, pe lângă autoritățile austriece competente.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români consultarea companiilor aeriene pentru informații suplimentare privind programul zborurilor.

Românii pot intra în Austria doar dacă prezintă un test negativ pentru COVID-19

Începând cu data de 27 iulie, cei care pleacă din România pot intra în Austria doar dacă dețin un test biologic molecular cu rezultat negativ pentru coronavirus, efectuat cu mai puțin de 72 de ore înante. Acesta trebuuie să fie certificat în limba germană sau engleză.

În lipsa acestuia, persoanele respective și cei cu care locuiesc împreună sunt obligați să se supună, imediat după intrarea în Republica Austria, timp de 10 zile unei izolări la domiciliu sau într-o locație adecvată, ale cărei costuri trebuie suportate de către persoana în cauză, urmând ca, în maximum 48 ore de la intrarea în țară, să fie prezentat autorităților responsabile un test biologic molecular, costurile fiind suportate personal. Dacă testul biologic molecular pentru SARS-CoV-2 efectuat în perioada izolării este negativ, izolarea instituită pe perioada celor 10 zile se suspendă.

Ministerul Afacerilor Externe continuă dialogul cu autoritățile austriece și va comunica public elementele de noutate care vor fi transmise oficial de către partea austriacă. Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Viena: 0043 1 503 24 65 și 0043 1 505 23 81, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice 0043 699 117 26027. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: https://www.mae.ro/node/51901 și http://viena.mae.ro/.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close