Antena 3 Actualitate Zece administratori de drum, sancționați. Cum se circulă pe șoselele din România

Zece administratori de drum, sancționați. Cum se circulă pe șoselele din România

20 Ian 2016   •   11:15
Zece administratori de drum, sancționați. Cum se circulă pe șoselele din România Foto: Antena 3

Aproape 3.000 de polițiști au acționat, în ultimele 24 de ore, pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo, iar pentru neîntreținerea carosabilului 10 administratori de drum au fost sancționați contravențional. De asemenea, polițiștii au salvat 15 persoane fără adăpost, care au fost depistate în stradă și preluate de ambulanțe.

"La această oră, nu sunt drumuri blocate, astfel că, la nivel național, circulația se desfășoară în condiții de iarnă", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), scrie Agerpres.

Polițiștii au acționat cu 1.484 de mijloace auto, pentru a nu se înregistra persoane înzăpezite, blocate în trafic și expuse unor situații de risc, precum și pentru informarea populației, a conducătorilor auto, în ceea ce privește circulația rutieră pe drumurile publice.

Totodată, polițiștii au monitorizat modul de derulare a contractelor de deszăpezire. "Au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale administratorilor de drumuri din Constanța, Tulcea, Buzău și Galați, pentru neîntreținerea carosabilului, în valoare totală de 15.480 de lei și 16 sancțiuni contravenționale conducătorilor auto, pentru nerespectarea regulilor de circulație în condiții de iarnă, în valoare de 14.274 de lei", se arată în comunicat.

Polițiștii vor continua să acționeze zilnic pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo, în sistem integrat, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

Poliția Română recomandă conducătorilor auto să pornească la drum numai după ce s-au interesat cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă și situația meteorologică existentă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close