Antena 3 CNN Actualitate Zece membri din clanul "Sportivilor", audiaţi într-un caz de violenţă, şantaj şi înşelăciune

Zece membri din clanul "Sportivilor", audiaţi într-un caz de violenţă, şantaj şi înşelăciune

Zece membri din clanul "Sportivilor", audiaţi într-un caz de violenţă, şantaj şi înşelăciune
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    31 Iul 2012   •   09:21

Zece membri ai clanului "Sportivilor" au fost duşi, marţi, la sediul DIICOT, în urma unor percheziţii la locuinţele acestora din Bucureşti şi Zimnicea, aceştia fiind suspectaţi de infracţiuni cu violenţă, şantaj, înşelăciune şi fraude informatice în scopul obţinerii unor importante sume de bani.

Acţiunile procurorilor vizează destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 10 persoane, specializat în infracţiuni de violenţă, şantaj şi fraude informatice, în scopul obţinerii unor importante sume de bani, potrivit Mediafax.

Activitatea infracţională a celor zece persoane, cunoscute ca aparţinând grupării "Sportivilor", a fost coordonata de Mircea Emil Băluş, de 35 de ani, din Bucureşti.

Potrivit anchetatorilor, pe 10 spre 11 iulie, Mircea Emil  Băluş "a obţinut fraudulos un câştig de 170.000 de lei, printr-o intervenţie mecanică neautorizată asupra unui aparat  pentru jocuri de noroc, tip ruletă electronică, aparatul fiind alterat de către învinuiţi astfel încât să genereze combinaţia câştigătoare".

Ulterior, membrii grupării au agresat şi ameninţat cu moartea mai multe victime şi pe administratorul societăţii comerciale în incinta căreia se afla amplasat aparatul, pentru a-l  determina să le plătească suma de 170.000 de lei astfel obţinută, au precizat procurorii DIICOT.




×
Subiecte în articol: DIICOT clanul sportivilor audieri santaj
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close