Antena 3 CNN Actualitate Zece poliţişti de la secţiile 1 şi 3 din Bucureşti, reţinuţi pentru 24 de ore. Vezi ce acuzaţii li se aduc

Zece poliţişti de la secţiile 1 şi 3 din Bucureşti, reţinuţi pentru 24 de ore. Vezi ce acuzaţii li se aduc

Zece poliţişti de la secţiile 1 şi 3 din Bucureşti, reţinuţi pentru 24 de ore. Vezi ce acuzaţii li se aduc
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Ian 2012   •   17:43

Procurorii au emis primele ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pe numele a zece poliţişti de la secţiile 1 şi 3. Ei sunt acuzaţi de luare de mită, complicitate la prostituţie şi proxenetism, privare de libertate şi tortură.

31 de poliţişti de la secţiile 1 şi 3 din Bucureşti sunt urmăriţi penal pentru luare de mită, favorizarea infractorului, complicitate la prostituţie, lipsire de libertate şi tortură. În total, au fost emise 82 de mandate de aducere, arată un comunicat al Parchetului Capitalei. Poliţiştii sunt audiaţi la sediul DGA.

"În data de 06.01.2012, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus începerea urmăririi penale faţă de 31 de agenţi de poliţie din cadrul Secţiilor 1 şi 3 Bucureşti, pentru infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice, favorizarea infractorului, complicitate la prostituţie, complicitate la proxenetism, lipsire de libertate în mod ilegal sau tortură, după caz", se arată în comunicatul oficial.

Zeci de oameni ai legii au fost ridicaţi în această dimineaţă în urma unor descinderi. Este vorba de poliţişti de ordine publică ce pretindeau că sunt poliţişti de la Rutieră pentru a lua şpagă de la şoferii, pe care îi opreau în trafic.

Agenţii nu pretindeau bani numai de la şoferi, ci şi de la prostituatele şi proxeneţii din Bucureşti. Poliţiştii au comis infracţiunile chiar în timpul orelor de serviciu.

×
Subiecte în articol: politisti procurori retinere
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close