Antena 3 CNN Actualitate Zece puncte de trecere a frontierei vor fi deschise la granița româno-ungară începând de joi dimineața

Zece puncte de trecere a frontierei vor fi deschise la granița româno-ungară începând de joi dimineața

Începând de joi dimineața, de la ora 6:00, vor fi deschise 10 puncte de trecere a frontierei la granița româno-ungară, în urma discuțiilor dintre miniștrii de Interne ai celor două state, pentru a se evita aglomerația din ultimele zile.

Zece puncte de trecere a frontierei vor fi deschise la granița româno-ungară începând de joi dimineața
Sursa foto: Hepta
20 Mai 2020   •   22:28

Poliția de Frontieră din România a anunțat că pentru punerea în aplicare a soluţiilor de fluidizare a traficului la graniţa de vest, stabilite în cadrul întâlnirii care a avut loc în Ungaria, la Budapesta, marți, între miniştrii de interne ai României şi Ungariei, Marcel Vela şi Sándor Pintér, şefii poliţiilor de frontieră din cele două state au purtat discuţii în cadrul cărora au stabilit, miercuri, detaliile tehnice pentru implementarea acestora la frontiera comună.

Începând cu data de 21 mai, de la ora 06.00, la graniţa româno-ungară sunt deschise zece puncte de trecere a frontierei, atât pentru traficul de mașini şi persoane, pentru efectuarea formalităţilor specifice pe sensul de intrare / ieșire în / din ţară și cu respectarea măsurilor dispuse pe linie de sănătate publică din cele două state.

Este vorba de PTF Petea și PTF Urziceni – judeţul Satu Mare, PTF Valea lui Mihai, PTF Borş, PTF Salonta – judeţul Bihor, PTF Vărșand, PTF Turnu, PTF Nădlac I, PTF Nădlac II – judeţul Arad și PTF Cenad – judeţul Timiş.

„Tot pentru fluidizarea traficului în punctele de frontieră şi pentru a veni în sprijinul persoanelor care nu se deplasează cu mijloace de transport personale, începând cu aceeași dată și aceeași oră, sunt operaționale pe teritoriul Ungariei, în regim permanent, două culoare de tranzit pentru transportul persoanelor cu microbuze / autocare, cu intrare în România prin P.T.F. Nădlac II – Autostradă şi P.T.F. Borş”, anunță Poliția de Frontieră română.

Potrivit sursei citate, intrarea în România prin cele zece puncte de frontieră se realizează în regim permanent (24/24 de ore), cu respectarea condiţiilor legale dispuse în contextul pandemiei, respectiv controlul specific la intrarea în țară, completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea triajului epidemiologic de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă, după caz, carantină instituţionalizată.

Pentru informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional dar şi pentru evitarea timpilor mari de așteptare de la granița dintre România și Ungaria, Poliția de Frontieră face apel către cetățeni să consulte aplicaţia Trafic on-line la adresa: http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: granița româno-ungară
Parteneri
Cum a reacționat mama fetiței de 12 ani când colegii au confruntat-o
x close