Antena 3 CNN Actualitate Zece şoferi din Maramureş au oferit şpăgi între 1000 şi 5000 de lei pentru modificarea alcoolemiilor, după ce au fost prinşi beţi la volan

Zece şoferi din Maramureş au oferit şpăgi între 1000 şi 5000 de lei pentru modificarea alcoolemiilor, după ce au fost prinşi beţi la volan

Zece şoferi din Maramureş au încercat să ofere şpăgi între 1000 şi 5000 de lei medicilor de la Serviciul de Medicină Legală pentru modificarea alcoolemiilor, după ce au fost prinşi beţi la volan.

Zece şoferi din Maramureş au oferit şpăgi între 1000 şi 5000 de lei pentru modificarea alcoolemiilor, după ce au fost prinşi beţi la volan
Sursa foto: Facebook | Poliţia Română
de Alin Tarnovschi    |    02 Aug 2022   •   09:57

Cei zece şoferi au fost prinşi când conduceau sub influenţa alcoolului şi, pentru a scăpa de dosarele penale, au încercat să ofere mită medicilor de la Serviciul de Medicină Legală pentru ca nivelul alcoolemiilor să fie modificate.

Din nefericire pentru ei, poliţiştii DGA şi procurorii din Maramureş au deschis o anchetă. Potrivit procurorilor, cei zece şoferi au recunoscut acuzaţiile şi au fost de acord cu pedepsele.

"În cursul perioadei 20.06 – 29.07.2022, procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș a încheiat un număr de 10 acorduri de recunoaștere a vinovăției cu inculpații:

- F.L. pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență în formă continuată (10 acte materiale) şi complicitate la luare de mită în formă continuată (8 acte materiale);

- M.M.G. pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi dare de mită;

- G.F.A. pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită;

- G.G. pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă şi dare de mită;

- F.Z.B. pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă şi dare de mită;

- D.V. pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă;

- P.G. pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită;

- P.V. pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă şi complicitate la dare de mită;

- G.I. pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită (2 acte materiale);

- P.D. pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă şi complicitate la dare de mită.

Procurorul a propus condamnări ale acestora la pedepse principale rezultante având limite între 1 an şi 4 luni închisoare şi 2 ani şi 6 luni închisoare, cu suspendare sub supraveghere.

De asemenea, prin aceleaşi acorduri s-au stabilit şi pedepsele complementare rezultante de interzicere a dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi a dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe perioade de 2 ani.

Din materialul de urmărire penală administrat în cauză, înregistrat la unitatea noastră în baza sesizării poliţiştilor anticorupţie ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Maramureş, procurorul a reţinut că persoanele sus menţionate au oferit sume de bani având cuantumuri situate între 1000 lei şi 5000 lei, în schimbul facilitării obţinerii şi înscrierii în buletine de analiză toxicologică, eliberate la nivelul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Maramureş, a unor valori inferioare ale concentraţiilor de alcool în sânge, în vederea evitării răspunderiii penale pentru faptele comise.

Dosarele de urmărire penală privind pe inculpaţi împreună cu acordurile de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise spre confirmare Tribunalului Maramureş.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea doarelor la instanţă, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de vinovăţie", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș.

×
Subiecte în articol: Maramureș
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close