Antena 3 CNN Actualitate Zece turişti blocaţi cu maşinile pe Transfăgărăşan din cauza zăpezii, recuperaţi de salvamontişti

Zece turişti blocaţi cu maşinile pe Transfăgărăşan din cauza zăpezii, recuperaţi de salvamontişti

Zece turişti blocaţi cu maşinile pe Transfăgărăşan din cauza zăpezii, recuperaţi de salvamontişti
Sursa foto: Foto: Cornel Preda
10 Oct 2010   •   10:59

Zece turişti din oraşele Braşov,Victoria şi Râmnicu Vâlcea, care care rămăseseră blocaţi cu autoturismele pe DN 7C Transfăgărăşan, din cauza viscolului şi a zăpezii, au fost recuperaţi, sâmbătă, de salvamontiştii argeşeni şi adăpostiţi la refugiul de la Cota 2000, informează Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Public Salvamont Argeş, starea turiştilor este bună, oamenii fiind în afara oricărui pericol, ei urmând să rămână la refugiul de la Cota 2000, unde au asigurate hrană, ceai cald şi medicamente de strictă necesitate.

Circulaţia rutieră pe DN 7 C Transfăgărăşean,în judeţul Argeş, s-a blocat timp de câteva ore din cauza zăpezii care viscoleşte de la Cabana Capra, la kilometrul 106, până la tunelul care face legătura cu judeţul Sibiu, stratul de zăpada depăşind pe alocuri 40 de centimetri, iar vântul suflând în rafale cu viteză de 10o sută de kilometri la oră.

La ora actuală, echipele de intervenţie de la Districtul Drumuri Naţionale Piscu Negru acţionează pentru deszăpezirea carosabilului.

Transfăgărăşanul, care ,asigură legătura între judeţele Argeş şi Sibiu este închis oficial opt luni pe an, între 1 noiembrie şi 1 iulie, pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 104, Piscu Negru, din judeţul Argeş, şi kilometrul 131, Bâlea Cascadă, din judeţul Sibiu.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: turisti zapada viscol masini
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close