Antena 3 CNN Actualitate Zeci de bucureșteni au rămas fără bani după ce au dat curs unui anunț pe internet

Zeci de bucureșteni au rămas fără bani după ce au dat curs unui anunț pe internet

20 de persoane care au vândut replici ale unor telefoane au făcut un prejudiciu de aproximativ un sfert de milion de lei.

Zeci de bucureșteni au rămas fără bani după ce au dat curs unui anunț pe internet
Sursa foto: pixabay
de Georgiana Adam    |    11 Aug 2022   •   08:45

Miercuri, polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au pus în aplicare zece mandate de percheziție domiciliară, în Capitală, și 19 mandate de aducere, emise pe numele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, fals și uz de fals.

Poliția mai anunță că „din datele și probele administrate în cauză de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 5 a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 2018 - prezent, 20 de persoane ar fi înșelat aproximativ 70 de persoane vătămate cărora, în urma postării unor anunțuri pe un site, le-ar fi vândut telefoane mobile, cu prețuri cuprinse între 3.000 de lei și 6.000 de lei”, scrie Mediafax. 

Din cercetări, s-a stabilit că bănuiții ar fi prezentat, pentru a câștiga încrederea persoanelor vătămate, facturi de achiziție de la firme de profil, iar întâlnirile ar fi fost realizate în zone retrase, fiind predată, în fapt, o replică de telefon, într-o cutie sigilată ce părea a fi originală.

La finalul audierilor, nouă persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 38 de ani, au fost reținute pentru 24 de ore, urmând ca joi sa fie prezentate magistraților cu propuneri legale. Prejudiciul cauzat persoanelor vătămate este estimat la 250.000 de lei.

×
Subiecte în articol: telefoane inselatorie
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close