Antena 3 CNN Actualitate Zeci de demnitari, interceptați și supravegheați de DNA. Tăriceanu se află și el pe listă

Zeci de demnitari, interceptați și supravegheați de DNA. Tăriceanu se află și el pe listă

Zeci de demnitari, interceptați și supravegheați de DNA. Tăriceanu se află și el pe listă
22 Dec 2017   •   13:06

Document bombă, despre zeci de demnitari care ar fi fost interceptați de procurorii DNA în baza mai multor mandate, care au fost emise de Curtea Supremă. Printre aceștia se numără și șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceaniu.

Informațiile apar făcute publice de fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir. Este vorba cel mai probabil de interceptări făcute în dosarele Microsoft.

Mai apar și politicieni care nu mai sunt în viața politică: Șerban Mihăilescu sau Marian Săniuță.

Locotenent-colonelul în rezervă Daniel Dragomir a declarat că a existat un mandat de ascultare/urmărire din partea SRI pentru 80 de persoane din conducerea statului. Dragomir susține că principalul vizat în acest dosar a fost Tăriceanu.

Mandatul a fost acordat pentru perioada 4 iulie – 6 noiembrie 2014, încetându-și efectele fix la 4 zile după primul tur de scrutin al prezidențialelor.

Ecaterina Andronescu a intrat prin telefon în direct la Antena 3 și a comentat această situație: „Mi-ați făcut o surpriză în pragul sărbătorilor cu această listă, nu știam de ea. Poate că îmi vine să pun înterebarea: A fost legală? Dacă da pentru ce s-a întâmplat. Eu sunt un om cu bun simț și care nu sare dincolo de lege (...) Mi-as dori din tot sufletul nimeni să nu fie abuzat sau pus în situația să fie acuzat pe nedrept”.

„Pe această lungă sunt și acele persoane care au fost implicate mia mult sau mia puțin în aceste dosare Microsoft. Problema este dacă s-a justificat această interceptare. Când primești un astfel de mandat trebuie să ai argumente puternice. Șoția a primit o înștiințare că a fost interceptată. Eu nu am primit nimic. (...) Cei care caută sumele de bani, poate îmi dau și mie”, a declarat fostul ministrul Eugen Teodorovici.

 

×
Parteneri
Zeci de mii de bucureşteni au rămas din nou fără apă caldă
x close