Antena 3 CNN Actualitate Zeci de gospodării inundate şi drumuri blocate după ploile de vineri seară

Zeci de gospodării inundate şi drumuri blocate după ploile de vineri seară

Zeci de gospodării inundate şi drumuri blocate după ploile de vineri seară
Sursa foto: Ploaie
11 Iul 2009   •   14:12

Codul galben de ploi a intrat în vigoare sâmbătă la ora 12.00 şi vizează aproape toată ţara. În paralel, şi hidrologii au emis o avertizare cod galben de inundaţii, valabilă pentru 14 râuri din ţară, începând de la ora 18.00. Râurile vizate sunt Vişeu, Iza, Timiş, Caraş, Nera, Cerna, Drincea, Deşnăţui, Jiu, Olt, Argeş, Ialomiţa, Siret şi Prut.

Meteorologii spun că sâmbătă şi duminică va ploua abundent şi vor fi căderi de grindină. Problemele au început să apară încă de vineri noapte. La Sinaia mai multe zone au fost inundate, pompierii fiind solicitaţi să intervină pentru îndepărtarea apei din sediul unei bănci, din două locuinţe, dar şi de pe şosea. Un întreg cartier a fost izolat din cauza drumului inundat. Pe drumul naţional 1, traficul s-a tranformat într-un coşmar în mai puţin de un sfert de oră de ploaie.

În municipiul Alba Iulia, câteva zeci de gospodării au fost inundate în urma unei ploi torenţiale. În centrul oraşului, dar şi în alte trei cartiere, canalizarea nu a mai făcut faţă cantităţii mari de precipitaţii, iar apa a inundat curţile sau subsolurile unor case.

O vijelie puternică a dărâmat, în doar 20 de minute, zeci de pomi, iar ploaie torenţială a inundat mai multe gospodării şi subsoluri din Slobozia, dar şi din localităţile învecinate. La Constanţa, şuvoaiele de apă au năvălit la subsolul mai multor blocuri, au inundat bulevardele principale şi au distrus zeci de grădini.

Traficul rutier este blocat pe DN 22A, în judeţul Tulcea, în zona Babadag, din cauza inundaţiilor. Poliţiştii recomandă ruta ocolitoare DN 22D Caugagia ? Slava Rusă ? Ciucurova, DN 22A Ciucurova ? Nalbant ? Cataloi.

Şi pe Autostrada Soarelui traficul se desfăşoară cu dificultate în zona kilometrului 57. Vizibilitatea este extrem de redusă din cauza ploii torenţiale. Poliţiştii recomandă şoferilor care nu pot înainta sau se deplasează încet să pună în funcţiune luminile de avarie şi utilizarea luminilor de ceaţă.

Meteorologii spun că vremea va fi instabilă şi în zilele următoare.



Antena 3

×
Subiecte în articol: ploaie drumuri blocate Sinaia slobozia
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close