Antena 3 CNN Actualitate Zeci de imigranți au fost găsiți la bordul unui camion frigorific în Austria. Autoritățiile cred că vehiculul venea din România

Zeci de imigranți au fost găsiți la bordul unui camion frigorific în Austria. Autoritățiile cred că vehiculul venea din România

Autoritățiile din Austria au descoperit, miercuri, în timpul unui control pe o autostradă, zeci de imigranți la bordul unui camion frigorific. Autoritățiile austriece cred că vehiculul a îmbarcat extracomunitari din România, afirmă surse citate de ORF.

Zeci de imigranți au fost găsiți la bordul unui camion frigorific în Austria. Autoritățiile cred că vehiculul venea din România
Sursa foto: Hepta
de Diana Dragotescu    |    16 Sep 2020   •   21:15

Camionul frigorific în care se aflau imigranții a fost oprit de agenţi ai poliției la ieşirea de pe o autostradă, în zona Bruck an der Leitha, situată în nord-estul Austriei.

Cetăţeanul turc în vârstă de 51 de ani, care se afla la volanul camionului, a fost arestat preventiv. La bordul vehiculului au fost găsiţi 38 de imigranţi extracomunitari, printre care și şase copii, însă autorităţile austriece susţin că în total au fost 43 de imigranţi, unii reuşind să fugă.

Imigranții au fost îmbarcați în România 

Potrivit anchetatorilor, imigranţii au fost îmbarcaţi în camion în România, iar vehiculul a ajuns în Austria prin Ungaria. Unii imigranţi au confirmat că fuseseră aduşi pe diverse rute în România, plătind între 6.000 şi 8.000 de euro pentru a fi transportaţi ilegal în Europa Occidentală.

„Combaterea imigraţiei trebuie să continue într-un ritm intens”, a declarat ministrul de Interne al Austriei, Karl Nehammer.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: imigranti romani Austria
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close