Zeci de mii de euro pentru fundaţia lui Laszlo Borbely. Banii vin de la Emil Boc

de D.D.    |    15 Dec 2011   •   11:16
Zeci de mii de euro pentru fundaţia lui Laszlo Borbely. Banii vin de la Emil Boc Foto: Intact Images

Ştim cu toţii că în România există mii de organizaţii nonguvernamentale, însă doar unele primesc fonduri de la Guvernul României.  Ziarul „Ring" prezintă un caz special: fundaţia deţinută de ministrul mediului, Laszlo Borbely, a primit zeci de mii de euro de la o instituţie subordonată direct lui Emil Boc.

Fundaţia Culturală condusă de Laszlo Borbely a obţinut, doar în acest an, finanţări nerambursabile de aproximativ 5.500 de euro. Instituţia finanţată, potrivit legii, de Secretariatul General al Guvernului, a încheiat şi în 2010 un contract de finanţare nerambursabilă pentru un proiect. Valoarea s-a ridicat la aproximativ 8.600 de euro. În plus, ONG-ul a primit, de la buget, alţi aproximativ 8.100 de euro în 2009.

Fundaţia ministrului Mediului se bucură de toată atenţia Guvernului dar şi de bani încă din 2006. Atunci două proiecte ale ONG-ului au fost finanţate de la stat. Un an mai târziu, în 2007, fundaţia a semnat un contract de finanţare nerambursabilă de aproximativ 14.000 de euro.

Nici în 2008, fundaţia lui Lszlo Borbelz nu a fost trecută cu vederea. A primit de două ori bani de la Departamentul pentru Relaţii Interetnice. Unul dintre contracte i-a adus aproximativ 2.400 de euro, în timp ce valoarea celuilalt este deocamdată necunocută.

În total, ONG-ul ministrului mediului a primit 8 contracte de finanţare nerambursabilă. Aceste nu figurează însă şi în declaraţiile de interese a le ministrului.

 
Get Adobe Flash player

Parteneri
x close