Antena 3 CNN Actualitate Zeci de mii de euro pentru fundaţia lui Laszlo Borbely. Banii vin de la Emil Boc

Zeci de mii de euro pentru fundaţia lui Laszlo Borbely. Banii vin de la Emil Boc

Zeci de mii de euro pentru fundaţia lui Laszlo Borbely. Banii vin de la Emil Boc
Sursa foto: Foto: Intact Images
15 Dec 2011   •   11:16

Ştim cu toţii că în România există mii de organizaţii nonguvernamentale, însă doar unele primesc fonduri de la Guvernul României.  Ziarul „Ring" prezintă un caz special: fundaţia deţinută de ministrul mediului, Laszlo Borbely, a primit zeci de mii de euro de la o instituţie subordonată direct lui Emil Boc.

Fundaţia Culturală condusă de Laszlo Borbely a obţinut, doar în acest an, finanţări nerambursabile de aproximativ 5.500 de euro. Instituţia finanţată, potrivit legii, de Secretariatul General al Guvernului, a încheiat şi în 2010 un contract de finanţare nerambursabilă pentru un proiect. Valoarea s-a ridicat la aproximativ 8.600 de euro. În plus, ONG-ul a primit, de la buget, alţi aproximativ 8.100 de euro în 2009.

Fundaţia ministrului Mediului se bucură de toată atenţia Guvernului dar şi de bani încă din 2006. Atunci două proiecte ale ONG-ului au fost finanţate de la stat. Un an mai târziu, în 2007, fundaţia a semnat un contract de finanţare nerambursabilă de aproximativ 14.000 de euro.

Nici în 2008, fundaţia lui Lszlo Borbelz nu a fost trecută cu vederea. A primit de două ori bani de la Departamentul pentru Relaţii Interetnice. Unul dintre contracte i-a adus aproximativ 2.400 de euro, în timp ce valoarea celuilalt este deocamdată necunocută.

În total, ONG-ul ministrului mediului a primit 8 contracte de finanţare nerambursabilă. Aceste nu figurează însă şi în declaraţiile de interese a le ministrului.

 


×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close