Antena 3 CNN Actualitate Zeci de mii de euro pentru şefii de la Interne deoarece îşi riscă viaţa în faţa calculatorului

Zeci de mii de euro pentru şefii de la Interne deoarece îşi riscă viaţa în faţa calculatorului

Zeci de mii de euro pentru şefii de la Interne deoarece îşi riscă viaţa în faţa calculatorului
29 Dec 2008   •   11:08

Şefii din Ministerul de Interne îşi riscă viaţa la birou, pentru câteva mii de euro lunar. Agresiunile verbale sau presiunile psihice, stresul şi efectele negative ale undelor electromagnetice sunt câteva dintre pericolele la care se expun aceştia, potrivit fişei postului. În schimbul riscurilor, veniturile se ridică şi la 50 de mii de euro pe an.
Directorii din cadrul MIRA au salarii de mii de euro pentru că îşi riscă viaţa în faţa calculatorului. Potrivit cotidianului Adevărul, directorul Auditului Intern, Adrian Mitea, câştigă peste 3.700 de euro lunar pentru că lucrează în condiţii periculoase . Acesta ,după cum arată fişa postului, poate fi victima unor violenţe verbale.
Şeful Direcţiei de Management Operaţional, Virgil Ardelean, câştigă anual peste 41.000 de euro. Dar meseria nu este lipsită de riscuri. Şi în acest caz, angajatul se poate îmbolnăvi din cauza radiaţiilor electromagnetice emise de monitorul calculatorului. Mai mult, chestorul Ardelean este supus unui stres continuu la locul de muncă.
Simona Panait, şefa Comicex este pe primul loc în topul şefilor MIRA cu cele mai mari salarii, având un venit anual de 50.000 de euro. Fişa postului este însă la fel de ciudată atunci când vine vorba de riscuri. Simona Panait îşi riscă vederea din cauza undelor electromagnetice, iar sănătatea ar putea avea de suferit din pricina celor opt ore de muncă ce implică activitate staticăla birou. Mai grav, ar putea avea probleme cu coloana vertebrală.
Lista şefilor de la Interne care îşi riscă viaţa la birou continuă cu Vasile Mureşan, adjunctul şefului Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă . Pentru condiţii similare de muncă acesta primeşte 30.000 de euro anual .
Pe de altă parte, reprezentanţii ministerului de Interne spun că poliţistul are dreptul la salariu lunar care include salariul de bază, indemnizaţii, sporuri, premii şi prime. Iar valoarea acestora se stabileşte prin lege.
Antena3

×
Subiecte în articol: salarii mari
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close