Antena 3 CNN Actualitate Zeci de mii de oameni, izolaţi de restul ţării. M.A.I. a suplimentat echipajele de salvare în jud. Buzau

Zeci de mii de oameni, izolaţi de restul ţării. M.A.I. a suplimentat echipajele de salvare în jud. Buzau

Zeci de mii de oameni, izolaţi de restul ţării. M.A.I. a suplimentat echipajele de salvare în jud. Buzau
Sursa foto: Foto: Mediafax
de O.P.    |    10 Feb 2012   •   14:03

O veste bună pentru zecile de mii de oameni care sunt izolaţi de zăpezi în judeţul Buzău. Ministerul de interne a trimis mai mulţi pompieri şi jandarmi să participe la deszăpezire şi la operaţiunile de salvare. Peste 100 de localitati din judeţul Buzău sunt izolate de peste trei zile...

Trimiteţi în continuare mesajele dumneavoastră pe adresa de email [email protected]. Noi le vom trimite autorităţilor şi vom urmări cum acţionează pentru a rezolva problemele semnalate.

De mâine încep din nou ninsorile. Vezi prognoza meteo şi zonele afectate de precipitaţii

UPDATE 19.10 - Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea a luat act, în unanimitate, de situaţia de urgenţă din Vrancea.
   
Acest act administrativ va permite autorităţilor locale şi judeţene să contracteze toate utilajele de care au nevoie, pentru a deszăpezirea drumurilor judeţene şi comunale.

UPDATE 17.00
Detaşamente de pompieri din Bacău şi Prahova au fost trimise in judeţele Buzău şi Vrancea pentru a interveni la deszăpezirea sinistraţilor. Premierul M.R. Ungureanu, ministrul de Interne Gabriel Berca şi ministrul Apărării Gabriel Oprea vor merge sâmbătă în judeţele cel mai grav afectate, Buzău şi Vrancea.

Până la această oră, 27 de localităţi din judeţul Buzău nu sunt alimentate cu energie electrică. Peste 3.000 de şcoli sunt închise în toată ţara. 


UPDATE 14.30
- Secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), Mihai Capră, a spus vineri că, în prezent, sunt 130 de dumuri judeţene cu circulaţie blocată şi şapte cu circulaţia îngreunată, fiind în continuare 78 de localităţi izolate. Joi după-amiază erau 153.

UPDATE: 14:03 În comunele Buda, Ziduri, Robeasca, Glodeanu Siliştea, Scutelnici vor interveni detaşamente de jandarmi şi pompieri cu alimente în primă fază şi probabil îşi vor face program şi pentru o nouă fază a zilei. Ei vor duce populaţiei izolate, apă, pâine, conserve şi alte alimente de bază', a mai spus prefectul de Buzău. Prefectul Paul Beganu a mai precizat că la această oră, 24 de drumuri judeţene sunt închise şi 27 de localităţi fără curent electric, dar că speră ca numărul acestora să scadă până la lăsarea întunericului, aproape 70 de echipe de la Electrica din Buzău şi alte patru judeţe acţionând în zona afectată de viscol şi ninsori.

UPDATE 13.00 -  Un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul MAI a decolat din Bucureşti, îndreptându-se spre localitatea Ciorăşti, din judeţul Vrancea, de unde a preluat o femeie gravidă pentru a o transporta la un spital din Focşani.
 
Ulterior, elicopterul s-a deplasat în localitatea Năneşti (judeţul Vrancea) pentru a prelua o pacientă cu probleme respiratorii şi a o transporta la un spital din Focşani.

UPDATE 12.30 - Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, i-a trimis, vineri, în regim de urgenţă în judeţul Buzău pe chestorul de poliţie Ioan Dascălu şi pe adjuncţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

UPDATE 12.00 - 57 de oameni au murit până acum din cauza gerului. În ultimele 24 de ore, 13 oameni şi-au pierdut viaţa. Peste 3.000 de scoli sunt inchise în întreaga ţară.



Pentru sătenii din localitatea buzoiană Rubla, expresia "zăpada cât casa" are de două zile sensul propriu. A nins până când le-au fost îngropate gospodăriile în nămeţi şi acum se tem să nu se prăbuşească acoperişurile peste ei.

În localitatea Limpeziş, angajaţii de ISU s-au chinuit jumătate de zi ca să poată ajunge la un bebeluş de câteva luni, care avea febră şi să îl poată duce la spital.

Când utilajele de deszăpezire nu au mai făcut faţă, pompierii au pus mâna pe lopeţi şi au săpat un tunel prin zăpadă.

Salvatorii au luat bebeluşul şi au mers câţiva kilometri cu el în braţe, pînă la o maşină SMURD.

Pentru că starea micuţului era gravă, a fost dus până la un elicopter medical care l-a dus la spital.

La Gherăseni, tot în Buzău, zăpada a ajuns până la acoperişuri.

Multe localităţi au rămas fără curent electric iar şcolile sunt închise de la începutul săptămânii. 

 




×
Subiecte în articol: ninsoare viscol
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close