Antena 3 CNN Actualitate Zeci de mii de români au participat la "Noaptea Muzeelor"

Zeci de mii de români au participat la "Noaptea Muzeelor"

Zeci de mii de români au participat la "Noaptea Muzeelor"
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Mai 2012   •   14:54

Mii de români au vizitat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Bucureşti şi în oraşele ţării, cele aproximativ 100 de muzee şi organizaţii, în cadrul celei de-a opta ediţii a evenimentului intitulat 'Noaptea Muzeelor'.
   
La Bucureşti, insomniacii au stat la rând ore în şir ca să viziteze cele 28 de muzee şi instituţii de cultură care şi-au deschis porţile la Bucureşti.
   
Organizat de Reţeaua Naţională a Muzeelor din România, evenimentul a prilejuit şi premiere - la Muzeul Naţional de Istorie Naturală ''Grigore Antipa'', unde coada s-a format încă de sâmbătă după-amiază, până dincolo de Muzeul Naţional al ţăranului Român, 'Noaptea' debutând inedit, încă de vineri seara, când 20 de copii, aduşi de părinţi, şi-au petrecut noaptea printre exponate. 
   
Sub genericul 'MNIR 40', Muzeul Naţional de Istorie a României a organizat până la ora 2,00 a dimineţii de duminică vizite ghidate gratuite în expoziţiile permanente 'Tezaur Istoric' şi 'Lapidarium'. Oaspeţii MNIR au putut să străbată şi expoziţiile temporare deschise în prezent la sediul muzeului sau să asiste la spectacole de teatru, recitaluri etc.


   
La Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR), 'Noaptea Muzeelor' din acest an a stat sub semnul detaliului semnificativ, vizitatorii având ocazia  să descopere că arta constă (şi) în detalii - atât în Galeria de Artă Europeană şi în Galeria Naţională, cât şi în alte spaţii ale instituţiei, unde au fost mutate, din cauza ameninţării ploii, acţiunile programate a se desfăşura în curtea acestuia.
   
Expoziţia 'Dobrogea. Între pământ şi mare, amprenta timpului şi a omului', realizată în paralel în cele trei muzee vecine din Piaţa Victoriei - Muzeul Naţional al ţăranului Român, Muzeul Naţional de Istorie Naturală ''Grigore Antipa'', Muzeul Naţional de Geologie - a fost vizitată cu această ocazie.
   
Şi la Muzeul Naţional Cotroceni, unde coada a persistat constant până la intrarea în Grădina Botanică, vizitatorii au avut acces gratuit în expoziţia permanentă a instituţiei, organizată în saloanele oficiale ale palatului şi au putut lua parte la programul artistic 'Menestreli la Palat'.

×
Subiecte în articol: Noaptea Muzeelor muzeu
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close