Antena 3 CNN Actualitate Zeci de percheziții în București și șapte județe. 40 de persoane vor fi aduse la audieri

Zeci de percheziții în București și șapte județe. 40 de persoane vor fi aduse la audieri

Zeci de percheziții în București și șapte județe. 40 de persoane vor fi aduse la audieri
07 Dec 2017   •   08:13

Poliţiştii din Prahova efectuează, joi dimineaţă, în Bucureşti şi şapte judeţe, 52 de percheziţii la sediile unor societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare a banilor, 40 de persoane urmând să fie conduse la audieri, a informat IGPR. 

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Poliţia Română, la data de 7 decembrie a.c., poliţişti Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe Tribunalul Prahova, efectuează 52 de percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Prahova, Bacău, Iaşi, Galaţi, Alba, Buzău şi Dâmboviţa. La activităţi participă şi jandarmi. 

Acţiunea vizează persoane bănuite că ar face parte dintr-o grupare infracţională specializată în săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare a banilor. 

Astfel, în perioada 2010 - 2016, 30 de societăţi comerciale beneficiare ar fi influenţat obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat, în sens negativ, prin înregistrarea în evidenţele contabile proprii de operaţiuni nereale. Pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală ar fi fost folosite 10 societăţi cu un comportament de tip fantomă, conform comunicatului IGPR. 

Prejudiciul cauzat este în valoare de aproximativ 1,4 milioane de euro din actele de evaziune fiscală şi alte 300.000 de euro din infracţiunea de spălare a banilor. 

Un număr de 40 de persoane urmează să fie conduse la audieri. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: perchezitii
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close