Antena 3 CNN Actualitate Zeci de percheziții la mai multe spitale din țară, bănuite că ar fi fraudat sistemul asigurărilor de sănătate

Zeci de percheziții la mai multe spitale din țară, bănuite că ar fi fraudat sistemul asigurărilor de sănătate

Zeci de percheziții la mai multe spitale din țară, bănuite că ar fi fraudat sistemul asigurărilor de sănătate
Sursa foto: Foto: www.facebook.com/Fortele Speciale Politia Romana
de S.T.    |    21 Iun 2018   •   16:30

Un număr de 24 de percheziţii, la persoane bănuite că ar fi fraudat sistemului asigurărilor de sănătate prin decontarea de servicii de îngrijiri medicale la domiciliu cu documente false, au fost efectuate joi în judeţele Giurgiu şi Ilfov şi în municipiul Bucureşti, se arată într-un comunicat de presă remis de IGPR.

„Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale au efectuat 24 de percheziţii, pe raza judeţelor Giurgiu, Ilfov şi în municipiul Bucureşti, la sediile unor societăţi comerciale, unităţi şi instituţii sanitare. În urma percheziţiilor, au fost ridicate în vederea cercetărilor laptopuri, medii de stocare, carduri de sănătate, cititoare de carduri, medicamente, materiale medicale, pontaje, bani şi documente. Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2014-2017, mai multe persoane fizice, prin intermediul unor societăţi comerciale, ar fi decontat servicii de îngrijiri medicale la domiciliul unor pacienţi, folosind documente false”, se arată în comunicatul citat.

În cauză, sunt efectuate cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, iar cauza se află sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, a precizat sursa citată.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close