Antena 3 CNN Actualitate Zeci de percheziții, în trei județe, după ce angajații unei primării au falsificat adeverințe de vaccinare

Zeci de percheziții, în trei județe, după ce angajații unei primării au falsificat adeverințe de vaccinare

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Mehedinți au făcut, miercuri dimineață, 64 de percheziții domiciliare, în județele Mehedinți, Dolj și Caraș- Severin, la persoane bănuite că ar fi falsificat aproape 100 de adeverințe de vaccinare.

Zeci de percheziții, în trei județe, după ce angajații unei primării au falsificat adeverințe de vaccinare
Sursa foto: Politia Romana
de Mia Lungu    |    22 Sep 2021   •   08:22

Doi bărbați din Drobeta-Turnu Severin ar fi accesat un registru al vaccinărilor și ar fi falsificat aproape 100 de adeverințe de vaccinare.

Se fac cercetări pentru acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic și uz de fals.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 15 mai - 25 iunie a.c., doi bărbați din Drobeta-Turnu Severin, angajați ai unei instituții publice, ar fi accesat, fără drept, o aplicație informatică și ar fi modificat datele acesteia, prin suprascrierea documentelor de identificare ale unor persoane vaccinate împotriva COVID-19.

Astfel, pentru 96 de persoane au fost generate adeverințe de vaccinare false, care atestă, în mod nereal, că au fost imunizate împotriva COVID-19.

Vor fi puse în executare 66 de mandate de aducere, pentru audieri și propunerea măsurilor legale.

Activitățile sunt desfășurate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Mehedinți, precum și al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți și cu suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close