Antena 3 CNN Actualitate Zeci de romi aşteaptă ajutor de încălzire deşi au maşini scumpe şi palate

Zeci de romi aşteaptă ajutor de încălzire deşi au maşini scumpe şi palate

Zeci de romi aşteaptă ajutor de încălzire deşi au maşini scumpe şi palate
03 Noi 2010   •   20:08

Au maşini scumpe şi palate, dar nu au bani de lemne. Zeci de romi dintr-o comună arădeană aşteaptă ajutorul de încălzire. Paradoxal, au tot dreptul să primească cei 270 de lei, pentru că, în acte nu au niciun venit. “Noi suntem mulţi, la toate camerele ne trebuie lemne. Niciun venit nu avem, de niciunde”, spun romii.

Vorba aceea: obrazul subţire, cu cheltuială se ţine. Cheltuiala... statului. La Covăsânţ săracii bogaţi au dat fuga la primărie. Case mari, camere multe, nu le-au mai rămas bani şi pentru lemne.

“Au dreptul, pentru că nu au niciun venit. Nu au venituri înregistrate în mod legal, că ceva venituri au...”, a declarat Traian Balint, primarul comunei.

Mobilă din lemn masiv, covoare scumpe, electrocasnice de ultima generaţie şi maşini de lux - nimic nu apare, în acte. În comună au mai rămas doar bătrânii şi copiii. Cei în putere, muncesc în străinătate şi trimit bani acasă. Bani care nu sunt înregistraţi nicăieri.

Primăria e numai bună de plată. Cei care vor ajutor de încălzire nu trebuie să aibă mai mult de o casă. Legea nu face nicio diferenţă între palat şi cocioabă. După noile criterii, nu mai primesc subvenţia cei care au mai mult de 20 de oi, cinci porci sau trei bovine. Excluşi sunt şi cei care deţin maşini puternice, utilaje agricole sau terenuri de peste 1.000 de metri pătraţi în oraş sau 2.000 - la ţară.

 


×
Subiecte în articol: romi palate
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close