Antena 3 CNN Actualitate Zeci de torţionari îşi trăiesc liniştiţi viaţa, cu pensii uriaşe. Ficior, despre Vişinescu: Nu mă compar cu el

Zeci de torţionari îşi trăiesc liniştiţi viaţa, cu pensii uriaşe. Ficior, despre Vişinescu: Nu mă compar cu el

Zeci de torţionari îşi trăiesc liniştiţi viaţa, cu pensii uriaşe. Ficior, despre Vişinescu: Nu mă compar cu el
Sursa foto: Foto: Antena 3
20 Sep 2013   •   10:31

România are, în acest moment, peste 30 de torţionari care-şi trăiesc viaţa liniştiţi, cu pensii uriaşe. Până acum, doar doi dintre ei au fost daţi pe mâna justiţiei. Alexandru Vişinescu şi Ion Ficior sunt două nume la auzul cărora supravieţuitorii din închisorile comuniste încă mai tremură. Deşi cei doi aveau o cauză comună, de a distruge vieţile deţinuţilor politici, Vişinescu şi Ficior erau rivali. O discuţie între un reporter Gândul şi Ion Ficior arată că şi în lumea torţionarilor era concurenţă.

Jurnaliştii de la Gândul.info spun că Ioan Ficior a vorbit tot timpul cu dispreţ despre Alexandru Vişinescu. "Eu nu mă compar cu Vişinescu. Eu sunt Ficior. Nu mă compar cu el. El era un tip mai arogant. Pe el l-au îmbrăţişat cei de la Securitate. Vişinescu era un tip mai ales, mai stimat pentru că era la Râmnicu Sărat. Securitatea îl iubea mai mult pe Vişinescu decât pe Ficior".

Fostul comandant de la Periprava spune că îl cunoaşte destul de bine pe torţionarul Vişinescu mai ales că se se întâlneau frecvent înainte de `89 la şedintele organizate de partid. Şi după Revoluţie, relaţia celor doi a continuat. 

"Ne-am mai întâlnit cu el. Direcţia Generală avea un obicei, adică Administraţia Naţională, ca pensionarii să fie adunaţi. Se face de asociaţie acum. Nu ştiu dacă după `90 a participat la două sau trei astfel de întâlniri. Nu prea venea", spune Ficior.

Ficior a vorbit şi despre "balul torţionarilor", sindrofie organizată de sărbători pentru foştii şefi de penitenciare care s-au pensionat.




×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close