Antena 3 Actualitate Zeci de organizații, revoltate de decizia Guvernului de menținere a restricțiilor asupra protestelor: ”Nu există un motiv justificat”

Zeci de organizații, revoltate de decizia Guvernului de menținere a restricțiilor asupra protestelor: ”Nu există un motiv justificat”

de Adelina Miron    |    08 Iul 2021   •   22:42
Zeci de organizații, revoltate de decizia Guvernului de menținere a restricțiilor asupra protestelor: ”Nu există un motiv justificat”
Sursa foto: Hepta

65 de organizații susțin că decizia Guvernului de a menține numărul de participanți la proteste la 100 este ”nejustificată”. Reprezentanții acestora au redactat o scrisoare care este adresată Administrației Prezidențiale, Guvernului, Parlamentului și Departamentului pentru Situații de Urgență.

Scrisoarea vine în contextul în care cea mai recentă decizie a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, comunicată în sedința de Guvern de joi, propune relaxarea restricțiilor pentru organizarea tuturor tipurilor de evenimente, crescând numărul de participanți la ordinul miilor, dar menține restricțiile cu privire la organizarea adunărilor publice la 100 de participanți.

„De 10 luni, începând cu luna septembrie 2020, participarea la proteste privind corupția, cauze de mediu sau cauze de drepturile omului, sunt restricționate la un număr maxim de 100 de participanți, în ciuda faptului că numărul de participanți a crescut progresiv pentru toate celelalte tipuri de evenimente – sportive, culturale, religioase și familiale.

Deși data de 1 iulie a reprezentat un moment de relaxare a restricțiilor pentru organizarea tuturor tipurilor de evenimente publice sau private, autoritățile au uitat să relaxeze restricțiile și pentru adunările publice. Situația se repetă și în cazul relaxărilor pregătite pentru jumătatea lunii iulie.

Măsurile de relaxare vin în contextul în care la 25 iunie 2021 incidenţa cumulată a cazurilor la nivelul Mun. Bucureşti în ultimele 14 zile la mia de locuitori este de 0.06, iar la data de 5 iulie 2021 incidenţa este de 0.03. În consecință, nu există un motiv justificat pentru restricționarea adunărilor publice la 100 de participanți”, au transmis organizațiile, potrivit Știri pe Surse.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close