Antena 3 CNN Actualitate Zegrean nu exclude revenirea la fosta meserie: Poate mă plictisesc acasă şi mă duc să fac politică

Zegrean nu exclude revenirea la fosta meserie: Poate mă plictisesc acasă şi mă duc să fac politică

Zegrean nu exclude revenirea la fosta meserie: Poate mă plictisesc acasă şi mă duc să fac politică
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    13 Iul 2016   •   10:40

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale Augustin Zegrean susţine că nu a luat încă o decizie cu privire la posibilitatea de a reveni în politică, menţionând că l-ar tenta să fie senator, dar nu şi să intre într-o cursă electorală. 

"Nu ştiu, nu am luat încă o decizie. Eu sunt avocat şi profesia mea este acolo, eu oricând pot să mă întorc ca avocat. Mie mi-a plăcut avocatura, am practicat-o poate chiar cu succes şi nu am o problemă de supravieţuire. Nu am problema asta şi nu ştiu dacă o să mă întorc în politică. Este foarte greu, după ce ai fost judecător la Curte sau chiar preşedinte două mandate, şase ani, să te mai duci să faci politică. Nu mai sunt la vârsta la care să o iau de la capăt. (...) Cred că este timpul să îmi văd de treburi", a spus Zegrean, întrebat dacă revine în politică după încheierea mandatului de judecător la CCR

În privinţa informaţiilor potrivit cărora ar putea prelua conducerea interimară a filialei PNL Bistriţa-Năsăud, Zegrean a precizat că nu a fost întrebat de nimeni şi că nu crede că va face acest lucru, mai ales că nu este membru al acestui partid. 

Despre posibilitatea de a deveni membru PNL, fostul preşedinte al CCR a spus: "Nu ştiu. Nu vreau să spun nici că da, nici că ba. Dacă ar fi să mă întrebi azi, aş spune nu. Ce voi face la toamnă, nu ştiu, poate mă plictisesc acasă şi mă duc să fac politică, dar eu nu am fost membru PNL, nu am fost nici membru PCR. Am plecat de la Partidul Democrat, partidul acela nu mai există". 

El a adăugat că nu îl ”tentează” să candideze la alegerile parlamentare din acest an, dar a precizat că i-a plăcut perioada în care a fost senator. 

"Să candidez, nu mă tentează deloc, dar m-ar tenta să fiu senator, de exemplu. Mie mi-a plăcut în Parlament. Mi-a plăcut foarte tare în Parlament, mai ales când am fost senator în prima perioadă, în anii '90, era o activitate foarte intensă, atunci legile se făceau în Parlament. Am fost vicepreşedintele Comisiei juridice a Senatului toată perioada şi am lucrat mult în perioada aceea şi chiar mi-a plăcut. Atunci chiar credeam că facem legi şi că ce facem noi este colosal şi că noi suntem puterea în ţară", a mărturisit Zegrean. 

Fostul preşedinte al CCR a subliniat că în prezent este foarte greu să faci campanie electorală pentru că este greu ca oamenii să mai creadă în promisiuni. 

"Ce să le mai spui oamenilor? Le-am tot spus că o să le fie bine şi tot nu le e bine. Ce să le mai spun? Să le spun, din nou, că o să le fie bine? Nu or să mă mai creadă. (...) Oamenii aşteaptă foarte mult de la Parlament. Aşteaptă mai mult decât poate Parlamentul să facă. Nu poţi să le spui oamenilor că dacă eşti tu deputat sau senator le faci pod peste apă, că nu este treaba ta, dar asta spun parlamentarii. Şi lumea încă mai crede sau nu ştiu ... cred că nu mai crede. Era un exemplu la Bistriţa, a mers un domn în campania electorală şi a spus: 'Vă fac pod peste apă, pod acoperit vă fac!; Dar noi nu avem apă; Nu-i nimic, aducem şi apă!'. Nu se poate nici chiar aşa", a adăugat Zegrean.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: politica CCR
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close