Antena 3 CNN Actualitate Zegrean, reclamat la Consiliul pentru Combaterea Discriminării după declaraţiile privind fecundarea in vitro

Zegrean, reclamat la Consiliul pentru Combaterea Discriminării după declaraţiile privind fecundarea in vitro

Zegrean, reclamat la Consiliul pentru Combaterea Discriminării după declaraţiile privind fecundarea in vitro
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Iun 2015   •   14:00

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a fost reclamat la Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru o declaraţie referitoare la fecundarea in vitro, în 22 mai.

Zegrean a vorbit la dezbaterea "Decalogul - fundament al justiţiei" organizată de Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, despre fertilizarea in vitro, homosexualitate şi prostituţie.

"Cine o fi tatăl tău, când fecundarea a fost făcută in vitro? Cine o fi mama ta, când ai fost purtat în pântece de o mamă surogat? Dar dacă tatăl tău este un bărbat şi mama ta este tot un bărbat? (...) Să nu fii desfrânat este cea de-a şaptea poruncă. În ziua de astăzi, statele se forţează să aleagă legi ale desfrânării, pentru că se vorbeşte despre legea prostituţiei", sunt câteva dintre declaraţiile scandaloase făcute de preşedintele CCR.

Zegrean a fost reclamat la Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării în temeiul Ordonanţei Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, de către preşedintele Comisiei pentru egalitatea de şanse, senatorul Marian Vasiliev.

"Consider că afirmaţiile domnului Zegrean discriminează familiile care apelează la fertilizarea in vitro precum şi copiii născuţi prin acest procedeu medical", a spus senatorul

×
Subiecte în articol: Augustin Zegrean
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close