Antena 3 CNN Actualitate Zegrean: Toni Greblă nu îşi dă demisia. Dacă aş fi în situaţia lui, aş putea să vă spun ce aş face

Zegrean: Toni Greblă nu îşi dă demisia. Dacă aş fi în situaţia lui, aş putea să vă spun ce aş face

Zegrean: Toni Greblă nu îşi dă demisia. Dacă aş fi în situaţia lui, aş putea să vă spun ce aş face
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Feb 2015   •   18:17

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a explicat că Toni Greblă va părăsi Curtea Constituţională doar dacă va fi trimis în judecată. Totuşi, îşi poate pierde mandatul de la Curte dacă va lipsi de la şedinţe mai mult de şase luni.

Preşedintele CCR a mai spus că Toni Greblă nu şi-a anunţat intenţia de a demisiona şi că a discutat cu acesta, care i-a spus că "este uimit" şi că nu a făcut faptele de care îl acuză procurorii.
   
"Dacă aş şti ce a făcut, dacă aş fi eu în situaţia lui, aş putea să vă spun ce aş face, dar nu sunt în situaţia lui şi sper nici să nu ajung", a completat Zegrean.

Procurorii DNA au cerut, marţi, aviz de la Senat pentru arestarea preventivă şi trimiterea în judecată a lui Toni Greblă, judecător la Curtea Constituţională, în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie.
   
Acuzaţiile i-au fost aduse la cunoştinţă lui Greblă în 22 ianuarie, când a fost dus de anchetatori cu mandat la Direcţia Naţională Anticorupţie. Toni Greblă a intrat în concediu de odihnă din 27 ianuarie, după ce cazul său a fost discutat la Curtea Constituţională.
   
Totodată, marţi, procurorii au extins acuzaţiile în cazul judecătorului constituţional şi cer avizarea arestării sale şi pentru favorizarea făptuitorului şi folosirea în orice mod direct sau indirect de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.
  
Toni Greblă mai este urmărit penal pentru trafic de influenţă, constituirea unui grup infracţional organizat şi efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, în scopul obţinerii de bani sau bunuri necuvenite.
 

×
Subiecte în articol: Augustin Zegrean
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close