Antena 3 CNN Actualitate Zelenski acuză: "Putin generează intenţionat foametea!"

Zelenski acuză: "Putin generează intenţionat foametea!"

Volodimir Zelenski îl acuză pe Putin că generează intenționat foamete: oamenii sunt folosiţi drept "monedă de schimb" prin blocarea exporturilor de cereale din Ucraina, spune preşedintele ucrainean.

Zelenski acuză: "Putin generează intenţionat foametea!"
Sursa foto: Volodomir Zelenski/Facebook
de Georgiana Adam    |    31 Mai 2022   •   12:59

"În timp ce Rusia ne blochează porturile la Marea Neagră şi au capturat o parte din coasta de la Marea Azov, nu putem exporta 22 de milioane de tone de cereale care se află deja în depozitele ţării noastre. Aceasta este cantitatea destinată pieţelor străine. Blocada Rusiei asupra exporturilor noastre destabilizează situaţia la nivel global.

Declaraţiile oficialilor ruşi la diferite nivele că unele sancţiuni îi opresc din a creşte exporturile de alimente par extrem de cinice. Ca şi cum ei ar vrea să evite criza, dar sancţiunile îi opresc. Este clar că mint, aşa cum fac mereu.

În primul rând, alimentele ruseşti nu au fost blocate de sancţiuni. În al doilea rând, ocupanţii ruşi au furat deja jumătate de milion de tone de cereale din teritoriile noastre capturate. Acum, ei caută metode să le vândă ilegal pentru a obţine bani din cerealele furate şi să îşi menţină deficitul pe piaţa legală", a declarat Volodimir Zelenski.

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski Putin foamete
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close