Antena 3 CNN Actualitate Zgomotul din centrul oraşului Satu Mare depăşeşte limitele admise de lege, din cauza traficului

Zgomotul din centrul oraşului Satu Mare depăşeşte limitele admise de lege, din cauza traficului

Zgomotul din centrul oraşului Satu Mare depăşeşte limitele admise de lege, din cauza traficului
Sursa foto: satu mare
17 Sep 2009   •   23:54

Centrul municipiului Satu Mare a devenit prea zgomotos, din cauza traficului rutier. Măsurătorile arată că zgomotul de aici a depăşit limitele admise. Potrivit unui comunicat al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Satu Mare, în urma unor măsurători a reieşit faptul că în Piaţa Libertăţii din centrul oraşului, nivelul de zgomot a ajuns la 71 de dB, limita admisă de STAS 10009/88 fiind de 65.

Conform studiilor, nivelul de 20 - 30 db este inofensiv pentru om, limita suportabilităţii fiind la 80 db. Sunete de 130 decibeli provoacă senzaţia de durere, iar de cele de 150 db sunt insuportabile, în secolele trecute aceste sunete fiind cunoscute sub numele de moarte sub clopot.

La finalul monitorizării, specialiştii APM Satu Mare au purtat discuţii cu trecătorii interesaţi de această acţiune, aceştia alăturându-se iniţiativei agenţiei de a propune autorităţilor publice locale extinderea zonelor pietonale la nivelul municipiului, astfel, Satu Mare putând deveni un oraş mai liniştit şi mai puţin aglomerat.

Agerpres

×
Subiecte în articol: Satu Mare
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close