Antena 3 Actualitate Zgonea: Bugetul pe 2013, dezbătut în plenul Parlamentului marţi, 5 februarie

Zgonea: Bugetul pe 2013, dezbătut în plenul Parlamentului marţi, 5 februarie

23 Ian 2013   •   18:22
Zgonea: Bugetul pe 2013, dezbătut în plenul Parlamentului marţi, 5 februarie
Sursa foto: Foto: Agerpres

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, după şedinţa Birourilor Permanente reunite ale celor două Camere, că, potrivit programului agreat, proiectele de lege privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor de stat pe 2013 vor fi dezbătute în plen, marţi, 5 februarie, informează Mediafax.

Zgonea a spus că proiectele de lege privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2013 au fost primite la Parlament, fiind distribuite către parlamentari, care au la dispoziţie săptămâna în curs pentru a depune amendamente.
   
El a arătat că săptămâna viitoare, în zilele de luni, marţi şi miercuri, vor fi făcute audierile în comisiile de specialitate pentru fiecare minister în parte, iar începând de joi şi până luni, inclusiv, cele două proiecte de lege vor fi dezbătute în comisiile comune de Buget-Finanţe.
   
Zgonea a menţionat că proiectele de lege privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2013 vor fi dezbătute în plenul Parlamentului marţi 5 februarie, la ora 9.00.
   
Proiectele de lege privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2013 au ajuns, miercuri după-amiază, la Parlament.
   
Guvernul a avizat miercuri proiectul de buget pentru acest an.
   
Conform ultimelor date prezentate de Ministerul Finanţelor, proiecţia bugetară este construită pe o ţintă de creştere economică de 1,6% şi un Produs Intern Brut de 623,3 miliarde lei.
   
Veniturile bugetului consolidat sunt proiectate la 209,2 miliarde lei (reprezentând 33,6% din PIB), iar cheltuielile bugetului general consolidat ar urma să atingă 222,6 miliarde lei (35,7% din PIB), deficitul astfel rezultat fiind calculat la 13,3 miliarde lei (2,1% din PIB).
   

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close