Antena 3 CNN Actualitate Zgonea, despre numirea lui Morar la CCR: E soluţia ca acesta să facă un pas în lateral din politică

Zgonea, despre numirea lui Morar la CCR: E soluţia ca acesta să facă un pas în lateral din politică

Zgonea, despre numirea lui Morar la CCR: E soluţia ca acesta să facă un pas în lateral din politică
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    25 Mar 2013   •   14:51

Numirea lui Daniel Morar judecător la Curtea Constituţională este soluţia găsită de preşedintele Traian Băsescu pentru a-l scoate pe fostul şef al DNA din politică, susţine preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

"Eu nu pot să comentez. Este un cetăţean român care are tot dreptul să fie în postura aceasta. Este nominalizarea preşedintelui, nu am dreptul eu, ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, să îmi exprim o opinie politică referitoare la această chestiune, pentru că după aceea iar mă sancţionează Bruxelles-ul sau Comisia de la Veneţia. Este propunerea domniei sale (a lui Traian Băsescu - n.r.), se duce direct începând cu luna iunie ca membru al CCR. Probabil că aceasta este soluţia pe care a găsit-o ca domnul Morar să facă un pas în lateral din politică, să nu mai fie o presiune pentru unul dintre benchmark-urile de la MCV", a declarat, luni, Valeriu Zgonea.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat luni decretul de numire a lui Daniel Morar în funcţia de judecător la Curtea Constituţională pentru un mandat de nouă ani, începând cu data de 9 iunie, a informat Administraţia Prezidenţială.

Decizia lui Traian Băsescu vine ca urmare a faptului că în luna iunie expiră mandatul a trei judecători de la CCR: Aspazia Cojocaru, desemnată de Camera Deputaţilor, Axinte Gaspar, care a fost numit de preşedinţie, şi Ion Predescu, din partea Senatului.


×
Subiecte în articol: valeriu zgonea Daniel Morar
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close